OB-fan har gemt telefonsvarerbesked fra Lars Høgh: - Jeg vil aldrig glemme dig

Odense Stadion har valgt at lade portene stå åbne ind til Lars Høghs mindevæg. Det fik flere fynboer og fans til at søge ind mod muren for at mindes ham.

Lars Høghs bortgang har også sat sit dybe aftryk hos Odense Boldklubs lokale fans.

Brian Larsen, der er medlem af De Stribede og tidligere fanklubformand, var blandt de mange fynboere, der torsdag var mødt op ved Odense Boldklubs hovedindgang for at mindes den afdøde fodboldmålmand ved den såkaldte “Høghens mur”. 

quote Mr. 817, det bliver svært det her. Vi elsker dig. Tak for tiden, og det som du har gjort for os i klubben. Jeg vil aldrig glemme dig.

Brian Larsen, medlem af De Stribede

- Han betød jo alt for os - både for klubben og ikke mindst for os fans. Det er sindssygt altså. Det er en meget sørgelig dag, siger Brian Larsen til TV 2 Fyn.

Onsdag kom meldingen, om at den fynske fodboldlegende var død i en alder af blot 62 år efter længere tids kræftsygdom i bugspytkirtlen. 

- Det var ikke den fedeste nyhed at vågne op til. Jeg var ellers gået i seng, men jeg har ikke fået sovet ret meget i nat, fordi min kones telefon har bimlet, mens min egen var fyldt med beskeder om Lars Høgh, siger Brian Larsen, hvis kone er fanklubbens nuværende formand.

- Mr. 817, det bliver svært det her. Vi elsker dig. Tak for tiden, og det som du har gjort for os i klubben. Jeg vil aldrig glemme dig.

Gemt telefonsvarer

Der er særligt én oplevelse, der står knivskarpt i Brian Larsens erindring. 

- Det var da vi havde lavet en tifo til ham, hvor han så ringede til mig personligt og sagde tak. Det var stort at høre det på telefonsvareren, og så ringede han lidt efter igen, og jeg tror vi snakkede i 15-20 minutter. Mine kollegaer kiggede på mig bagefter, og jeg sad bare og rystede, husker Brian Larsen. 

Den tidligere fanklubformand fortæller, at han har gemt den telefonsvarerbesked, som Lars Høgh indtalte, og indimellem finder han den frem og lytter til den.

- Det har jeg også gjort i dag, det er min måde at komme igennem det på. Jeg synes, det er fedt, at han tog sig tid til at ringe, siger Brian Larsen.

Hjertet på det rette sted

Lars Høgh var målvogter for Odense Boldklub gennem 23 år, og her formåede han at spille hele 817 kampe for det odenseanske hold.

Fodboldmålmanden kan bryste sig af yderligere otte landsholdskampe for det danske herrelandshold. Derudover har han kunnet kalde sig danmarksmester tre gange i sin karriere. Det gælder årene 1977, 1982 og 1989.

Alligevel husker Brian Larsen ham som værende nærværende og imødekommende, hvor end man mødte ham, om det så var i børnenes lokale fodboldklub eller i Ådalen, hvor han både havde spillet og trænet fodbold, fortæller han.

- Hans personlighed var så jordnær, og der var ikke noget med at være høj i hatten. Han havde hjertet på det rette sted, som man siger, siger Brian Larsen.

De mange fans har også haft en særlig plads i Lars Høghs liv. Det fortalte han i et interview til TV 2 Fyn for tre år siden under indvielsen af den ikoniske mur til ære for fodboldmålmanden.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har haft en svær periode i mit liv, hvor folk har bakket op omkring mig, og det betyder meget for mig. Generelt har fansene altid betydet meget for mig. Det er så stor en del af fodbolden, sagde Lars Høgh dengang til TV 2 Fyn.


 

Oversigt

    Oversigt