I det fynske folks tjeneste

Odense Kommune skifter advokat i sag om embedsmisbrug

Advokatfirmaet Codex Law trækker sig fra undersøgelsen af embedsmisbrug i Odense Kommunes by- og kulturforvaltning.

Odense Kommune skal finde et nyt advokatfirma til at undersøge omfanget af embedsmisbrug i kommunens byggesagskontor. Det oplyser By- og Kulturforvaltningen til TV 2/Fyn.

Læs også Embedsmisbrug: Medarbejder bortvist med øjeblikkelig virkning

Det sker efter, at advokatfirmaet Codex Law selv gjort forvaltningen opmærksom på, at de er inhabile. Firmaet har tidligere løst opgaver for byggesagskontoret og skulle dermed interviewe personer, som de altså har udført opgaver for.

- Vores dialog med Codex Law om denne triste sag har været yderst positiv. Vi er enige om, at det vil være at foretrække, hvis det advokatfirma som forestår undersøgelsen, ikke tidligere har løst opgaver for Byggesagskontoret i Odense Kommune, siger Anne Velling, direktør i by- og kulturforvaltningen, til TV 2/Fyn. 

By- og Kulturforvaltningen er nu i dialog med advokatfirmaet Bech-Bruun om at overtage undersøgelsen i stedet for Codex Law og forventer indenfor kort tid at have en aftale på plads. 

Byggesagsbehandler bortvist 

Sagen om embedsmisbrug kom frem tirsdag den 22. august, da kommunen selv meldte ud, at en medarbejder fra byggesagskontoret var bortvist med øjeblikkelig virkning på grund af embedsmisbrug. 

Via sit privatejede firma har medarbejderen ifølge kommunen taget sig betalt for at rådgive og vejlede virksomheder og private. Herefter har han selv i nogle af sagerne foretaget sagsbehandlingen af de efterfølgende ansøgninger. 

- Jeg er virkelig rystet. Det er meget alvorligt, og jeg sætter næsen i dette spor og får ryddet op hurtigst muligt, sagde Anne Velling, direktør i By- og Kulturforvaltningen, den dag til TV 2/Fyn. 

Kommunen har kendskab til cirka 25 sager, men oplyser, at der kan være tale om flere. Sagerne går tilbage til 2012.

Forvaltningen anmeldte samme dag den bortviste medarbejder til Fyns Politi.

Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt til journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046 eller send et anonymt tip her.