Fynboers spørgsmål: Her finder du svar

Hvad kan journalisterne på TV 2/Fyn undersøge for dig? Her kan du stille dit spørgsmål og finde svar på andre fynboers spørgsmål.

Må Ida se sin svenske kæreste? Kan en gammel vaccine forebygge covid-19

Det er et par af de spørgsmål, som fynboer stillede TV 2/Fyn i en tid, hvor coronapandemien stjal opmærksomheden i medierne og ved middagsbordet.

Med "Fyn får svar" kan du nu stille spørgmål om alt.

Står du  midt i et dilemma, eller har du en udfordring, TV 2/Fyn kan hjælpe dig med at finde svaret på, så skriv til os.

Vi griber alle spørgsmål, undersøger, hvad der ligger bag, og forsøger at finde svaret på så mange som muligt. Flere af dem kræver mere end de svar, du kan læse her, og bliver i stedet fortalt i særskilte, større historier.

 

 

Gorm Møldrup, Odense:
- Mit spørgsmål drejer sig om tilbagebetaling af en rejse, som blev aflyst på grund af corona. Er rejseselskabet ikke forpligtiget til at tilbagebetale beløbet? Det, de har gjort, er at udstede en voucher til brug på et senere tidspunkt, men på intet tidspunkt tilbudt at refundere det fuldt indbetalte beløb. Vi skulle have rejst 15. maj 2020.

 • Det lyder som om, rejseselskabet tilbyder en voucher uden at forholde sig til mulig tilbagebetaling. Er det tilfældet, er det op til kunden, om han vil tage imod tilbuddet, eller om han i stedet vil bede om at få pengene tilbage. Læs mere om reglerne her.

 • ”Hvis rejseudbyderen aflyser din rejse, eller hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til en destination, som du har en pakkerejse til, kan du få pengene tilbage for rejsen. Kontakt rejseudbyderen. Hvis du har betalt noget af ferien på forhånd som fx et depositum eller en rate, kan du få det beløb tilbage, som du indtil videre har betalt.

  Nogle rejseudbydere tilbyder, at du i stedet for at få pengene tilbage kan få en voucher/gavekort til senere brug. Rejseudbyderen må gerne tilbyde dig en voucher/gavekort, men du kan selv vælge, om du ønsker den løsning.”

 • Dem, der som Gorm Møldrup har fået aflyst en rejse og har fået udstedt en voucher, skal altså henvende sig til rejseselskabet og bede om at få pengene tilbage, hvis det er det, de ønsker.

 • Morten Urup Skov, journalist

  Hanne Funch Jensen, Ejby:
  - Vi er en stor gruppe danske førtidspensionister, der bliver straffet grundet den gensidige forsørgerpligt, hvor vi nu igen kommer til at tilbagebetale noget af vores pension, fordi vores ægtefælle får en større indkomst med udbetalingen af de tre ugers feriepenge? Det undre mig, at man som førtidspensionist altid kommer til at tilbagebetale, hvis partneren tjener ekstra, grundet en forældet lov fra 1926. Hvorfor bliver den ikke fjernet for os, som den er blevet for kontanthjælpsmodtagere?

  • Danskere får nu mulighed for at få udbetalt deres indefrosne feriepenge. Det besluttede regeringen mandag med en såkaldt sommerpakke.
 • Førtidspensionister som Hanne Funch Jensen skal dog ikke frygte at få modregnet sin førtidspension, hvis ægtefællen får udbetalt de tre ugers feriepenge. Der er nemlig taget højde for folk på overførselsindkomst, og de bliver ikke modregnet som normalt. Det fremgår på side fem i den nye aftale:  Udbetalingen af feriemidlerne vil ikke blive modregnet i indkomstoverførsler mv. Dermed bliver folk på for eksempel kontanthjælp, efterløn eller folkepension heller ikke modregnet i deres ydelser, hvis de har udsigt til at få feriepenge udbetalt.
 • Det gælder også den gensidige forsørgerpligt, uddyber Bjørn Brandenborg (S), der sidder i Beskæftigelsesudvalget i Folketinget:
  Ud over feriepengene er det også besluttet at give 1000 kroner til alle på overførselsindkomster.  De penge bliver heller ikke modregnet.
 • Maria Borring Jakobsen, journalist

   

  Undrer du dig over normeringen i dit barns daginstitution i en tid, hvor politikerne lover flere voksne på stuerne? Eller er du interesseret i at vide mere om, hvordan patienterne på det nye fynske supersygehus bliver behandlet?

   

  Oversigt

   Oversigt