Sigurd Barrett laver sang om delfinen Delle - og 12 andre fynske historier

Komponisten Sigurd Barrett, der blandt de mindste er bedst kendt fra Sigurds Bjørnetime, har komponeret 13 sange om Fyn.

"Nu vil jeg fortælle om delfinen Delle" synger Sigurd Barrett, mens hans fingre banker på klaveret, og den højre fod tramper i takt.

I samarbejde med Odense Symfoniorkester har forfatteren og entertaineren komponeret 13 sange om Fyn - og nu er han tilbage, hvor det hele i sin tid startede.

- Allerførste gang, jeg var ude at spille med Sigurds Bjørnetime for mange år siden, var i Odense. Der kom hundredevis af børn - så mange at de slet ikke kunne kunne komme ind, så der blev lavet ekstrakoncerter. Det hele startede på Fyn, og på den måde kan man sige, at jeg er kommet hjem, selvom jeg ikke selv er fynbo, fortæller komponisten.

Sangene fik vokseværk

Denne gang er han på Fyn for at forvandle 3.500 fjerdeklasseselevers yndlingshistorier til musik, og selvom han er vant til at fortælle historier om Danmark i børnehøjde, er det alligevel første gang, han har lavet noget som dette.

- Jeg synes, det er en fed idé. Jeg har ikke prøvet noget lignende før, siger Sigurd Barrett.

Sigurd Barretts opgave var at skrive én sang til hver kommune. Det blev dog til 13 sange, da først komponisten kom i gang. 

- Jeg er ydmyg og taknemmelig over at have fået lov til at kaste mig over det, fortæller han.

Sangen om delfinen Delle


Det er i anledningen af Odense Symfoniorkesters 75-års jubilæum, at sangene er blevet til.

- Vores arbejde er at få så meget musik som muligt ud til børn, og så har jeg længe gået efter en vej, hvor vi får lavet nogle koncerter, hvor de kan tage ejerskab, siger Stine Brinch Nielsen, der er børn- og ungeproducent i Odense Symfoniorkester.

I marts 2022 vil sangene kunne opleves til koncerter over hele Fyn med Sigurd Barrett, Odense Symfoniorkester og store fynske børnekor.

Det er bare 48 timer de sidste rettelser blev lavet i sanghæftet, inden de 13 sange blev præsenteret for fynske lærere. Fotograf: Morten Albek