Stor jobvækst: Sådan tiltrækker du nye ansatte

Den seneste tid er der kommet flere jobs på Fyn. Hos jobportalen Ofir forventer man at jobvæksten kan stige, og derfor kan det være nødvendigt for de fynske virksomheder at tænke ud af boksen, når de søger nye medarbejdere.

Det går godt med jobvæksten i Odense. Siden 2017 er antallet af private jobs steget med 8,4 procent viser en særkørsel fra Danmarks Statistik, som TV 2 Fyn har fået.

Det er der ifølge kommunens borgmester er klar grund til.

- Jeg oplever at der er en tro på tingene i Odense, og der er en tro på de planer vi lægger for at udvikle byen, siger Peter Rahbæk Juel.

Og generelt er der gode nyheder, når det kommer til jobvæksten på hele Fyn.

Tal fra jobportalen Ofir viser at der i første kvartal kom 3.541 jobs online på Fyn, mens der i tredje kvartal var hele 5.463 online jobannoncer. Det er en stigning på 54 procent mellem de to perioder.

Top fem kategori i forhold til stigning

Ifølge administrerende direktør i Ofir, Karsten Vikke, er der klare årsager til jobvæksten.

- Der er økonomisk vækst, der er en lav ledighed og der er en del steder, hvor virksomheder har svært ved at besætte stillinger, siger han.

Stigningen fortsætter

Karsten Vikke understreger at jobvæksten i Danmark generelt er ekstra stor i øjeblikket, men han peger også på, at coronaen har haft en indvirkning på antallet af ledige job.

- Min tese er, at den frie bevægelighed har været begrænset, og det har betydet at folk ikke har kunnet komme til Danmark og besætte de ledige stillinger, siger direktøren. 

Hos jobportalen Ofir forventer man at jobvæksten vil fortsætte med at stige, og det kan betyde, at flere virksomheder får svært ved at besætte de ledige stillinger, fordi der i forvejen er lav ledighed.

Herunder kan du læse Karsten Vikkes råd til, hvad virksomheder kan gøre, for at tiltrække nye medarbejdere. 

To gode råd til rekrutteringsprocessen for fynske virksomheder