Farmors sengetøj smurt ind i afføring: Sådan går det 92-årige Ellis i dag

Tine Jensen klagede gentagne gange til kommunen over, at hendes farmors ældrepleje var alt for ringe, og nu er der flere penge på vej til ældreplejen i kommunen.

I sommer klagede Tine Jensen til Assens Kommune over, at ældreplejen var alt for ringe.

Barnebarnet blev mødt af sengetøj smurt ind i afføring og bunker af opvask, når hun besøgte sin 92-årige farmor Ellis Petersen.

Sådan er det ikke længere.

- Jeg er rigtig glad for den pleje, hun får nu, siger Tine Jensen.

- Jeg har ikke noget at klage over. Jeg mangler ikke noget, tilføjer Ellis Petersen.

quote Jeg har ikke noget at klage over. Jeg mangler ikke noget

Ellis Petersen

Seng fyldt med afføring

Ellis Petersen får hjemmepleje fire gange om dagen. Hun får blandt andet hjælp til at få tøj på og få skiftet sengetøj.

Efter flere klager til kommunen i løbet af sommeren valgte Tine Jensen efter et weekendbesøg hos sin farmor at gå til medierne med historien, og dengang forklarede hun hvorfor:

- Jeg regner med, at der bliver fulgt op på det, og det bliver bedre. Men så kommer jeg i lørdags til en seng, der bare er fyldt med afføring. Og så får jeg bare nok.

Sengetøjet trænger til at blive skiftet.
Sengetøjet trænger til at blive skiftet.
Foto: Privat
Opvasken er ikke taget i Ellis Petersens hjem.
Opvasken er ikke taget i Ellis Petersens hjem.
Foto: Privat

Rekrutteringsproblemer

I dag ærgrer det Tine Jensen, at det var nødvendigt at skulle gå til medierne for at få den rette hjælp til hendes farmor.

Kom og vær med: Kan vi gøre det bedre for de ældre?

- Der er nogen, der ikke har sådan en som mig, og som kan hjælpe med at sige: Vi har faktisk et behov her. Hvad skal de gøre, spørger hun.

Tine Jensen håber, at hendes opråb også kan komme nogle af dem til gavn.

- Det er ikke bare økonomi, der skal hænge sammen. Det er faktisk rigtige mennesker, der sidder og har et behov, og jeg er godt klar over, at det er svært, hvis man ikke kan rekruttere, men så kunne man måske spørge sig selv: Hvorfor er det, at man ikke kan det?

quote Det er ikke bare økonomi, der skal hænge sammen. Det er faktisk rigtige mennesker, der sidder og har et behov, og jeg er godt klar over, at det er svært, hvis man ikke kan rekruttere, men så kunne man måske spørge sig selv: Hvorfor er det, at man ikke kan det?

Tine Jensen

Millioner på vej til ældreområdet

Netop rekrutteringsproblemerne var ifølge borgmester Søren Steen Andersen (V) en af forklaringerne på den mangelfulde ældrepleje i Assens Kommune.

I sidste uge forhandlede byrådet i Assens Kommune sig frem til et budgetforlig, hvor der især på ældre- og børneområdet er afsat flere penge. Derudover er der afsat 4,5 millioner kroner fordelt over tre år til at fastholde og rekruttere arbejdskraft på ældre- og sundhedsområdet.

Tema: Hvem skal passe farmor?

- Vi glæder os til at gå ind i det her arbejde. Vi skal snakke med dem, som det handler om og få samlet deres erfaringer til en maggi-terning, som vi kan bruge i arbejdet med at fastholde medarbejdere. Det handler jo om, at det skal være sjovt og godt og trygt at gå på arbejde, siger Søren Steen Andersen.

I budgetforliget er det afsat 90 millioner kroner over fire år til såkaldt demografiregulering, som handler om de udgifter, der følger med en ændret demografi, der blandt andet betyder flere ældre i kommunen i fremtiden. 

Har du oplevelser med ældreplejen, du vil dele? Send dem til TV 2 Fyn herunder.