Langelændere ankommet til Christiansborg: - Vi vil ikke mere

Langelænderne har behov for at vise flaget og deres utilfredshed med placeringen af det nye udrejsecenter. Nu er de ankommet til Christiansborg.

Flere hundrede langelændere er sidst på eftermiddagen tirsdagen ankommet til hovedstaden, hvor de ved fysisk fremmøde vil protestere over placeringen af et nyt udrejsecenter på Holmegaard ved Bagenkop.

En af dem er Kirsten Wulf, der er tilflytter til Langeland og har boet der i ti år. Med sig har hun et skilt med ordene: "Langeland har taget sin tørn".

- Vi skal over og vise flaget. Vi skal over og fortælle, at det er den værst tænkelig placering overhovedet. Her på Langeland og specielt i Bagenkop har vi haft asylcenter to gange, vi har haft et åbent fængsel, vi har båret det på vores skuldre uden de store problemer, siger hun til TV 2 Fyn. 

- Nu er vi endelig på vej op efter en lang periode, hvor langeland har været udkantsdanmark. Så lige nu føles det som en knytnæve - det føles som at blive bombet langt tilbage. Vi vil ikke mere. Vi har taget vores tørn.

Kirsten Wulf bliver bakket op af Anne Grethe Anker, der ligeledes er tilflytter.

- Det, der bekymrer mig, er, at vi kommer til at føle en større utryghed. Og selvom det måske ikke bliver så slemt, som vi frygter, vil andre udefra jo være bange for at komme hertil, fordi de frygter, at der vil ske nogle grimme ting, siger hun. 

Ved ikke, om det ændrer noget

Langelænderen Ole Sørensen ved ikke, om det kommer til at få nogen betydning, at de er så mange, der tropper op. Men han og de andre beboere har alligevel et behov for at vise sig.

- Vi skal fortælle dem bag de tykke mure, at vi kommer fra Bagenkop og ikke synes, det er godt nok, siger han og understreger, at det bliver ganske fredeligt.

- Vi må vise os og håbe, det kan ændre noget.

Langelændere kører til Christiansborg Fotograf: Redigering:

Der er i alt kørt tre busser med 200 mennesker fordelt i til Christiansborg. Dertil kommer de langelændere, der er kørt selv eller allerede befinder sig i København.

Minister tror ikke på enighed

Demonstranterne ankom til Christiansborg ved 17-tiden forud for aftenens forhandlinger mellem repræsentanter for Folketingets partier.

Men enderne kommer ikke til at mødes, lyder det ifølge TV 2 fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der har indkaldt til mødet, efter store protester den seneste uge.

- Man kan måske have en lidt naiv forestilling om, at hvis man sætter sig ned og snakker om det, så bliver alle sammen enige. Men min erfaring med det her er, at Folketinget ikke kommer til at blive enige om, hvad der er en god løsning, for der er ingen god løsning, siger Mattias Tesfaye til TV 2.

Massiv modstand

Det var i sidste uge, at regeringen offentliggjorde, at det nye udrejsecenter bliver placeret på Langeland i nærheden af byen Bagenkop, der har lidt under 500 indbyggere.

Udrejsecenteret skal rumme op til 130 udvisningsdømte kriminelle og kommer til at have hjemme i bygningerne Holmegaard, der tidligere har huset et asylcenter. 

Siden offentliggørelsen beslutningen mødt massiv modstand fra den lokale befolkning samt andre nærliggende fynske kommuner.

Udrejsecenteret skal rumme op til 130 udvisningsdømte kriminelle og kommer til at have hjemme i bygningerne Holmegaard, der tidligere har huset et asylcenter.

Siden offentliggørelsen beslutningen mødt massiv modstand fra den lokale befolkning samt andre nærliggende fynske kommuner.