Teatermagi på tour: Kongelig kunst i en container på Fyn

Det Kongelige Teater besøger i denne uge Nyborg med et interaktivt børneunivers, hvor man kan få smagsprøver på kunstarterne.

Umiddelbart signalerer tre containere ikke den pomp og pragt, man normalt forbinder med Det Kongelige Teater, men når man kigger nærmere, så er der alligevel ikke så langt til teatermagien. 

De er nemlig fyldt med rekvisitter og kostumer fra teatret, og fra en af containerne lyder operasang fra nogle af de mange operaer, der har været sat op på teatret i København. 


Ved Bastionen i Nyborg har Det Kongelige Teater i denne uge sat et interaktivt børneunivers op, hvor børn mellem fire og tolv år kan få en smagsprøve på skuespil, ballet, opera og orkestermusik. 

- Så kan de selv gå ombord og prøve sig lidt frem, siger Kirsten Breum, der er skuespiller og en af de udsendte fra Det Kongelige Teater.

"Gang i den"

Børneuniverset går under navnet Postyrium og er skabt af Det Kongelige Teaters skole- og børneafdeling.

Udover en miniatureversion af den gamle scene på Det Kongelige Teater, er der en spejlsal, hvor børnene kan øve ballet og en orkestergrav, hvor man ved hjælp af store røde knapper kan sætte gang i større symfonier.


Formålet med det hele er rimelig ligetil, hvis man spørger Kirsten Breum. 

- Inspiration. Det hedder jo postyrium, og lidt frit oversat betyder det "gang i den". Så vi håber, at de sanser, oplever og får lyst til at lege videre med de muligheder, som de her kunstarter rummer.

Nyborg er andet stop på Postyriums tur. Første stop var Nykøbing, og næste stop er København, inden turen slutter i Skive. 

Postyrium er i Nyborg indtil 12. oktober.