"Førerløs" bil blitzet på Åsumvej: Overskred fartgrænsen med 100 procent

Fyns Politis automatiske trafikkontrol ATK fangede hvad der lignede en førerløs bil med over 100 kilometer i timen på Åsumvej i Odense.

Normalt er der et billede af føreren af en bil, der kører for stærkt, hvis altså den bliver fanget af politiets automatiske trafikkontrol, kaldet ATK.

Men lørdag aften fik politiet et billede af en tilsyneladende førerløs bil, der susede ud ad Åsumvej i Odense i meget høj fart.

- Vi får meldingen klokken 18.51, hvor vores ATK fanger en bil, der overskrider hastighedsgrænsen med over 100 procent. Da bilen møder ATK'en dukker føreren sig, så det ser ud som om det er en førerløs bil, fortæller vagtchef Milan Seyfabad fra Fyns Politi.

Finder bil og fører

Politiet kan se, at der er tale om en firmabil, og derfor tropper betjente op på firmates adresse, hvor man både finder bilen og den ansattte, der har kørt den.

- Da vi kommer ud til adressen, finder vi både bilen og ham, der har kørt den, og han erkender at have kørt bilen på det pågældende tidspunkt, fortæller vagtchefen.

Bilen er blevet beslaglagt med henblik på konfiskation, og føreren har fået frakendt sit kørekort, fordi det betragtes som vanvidsbilisme, når man kører mere end 100 procent for stærkt.

- På strækningen på Åsumvej må man køre 50 kilometer i timen, og han kører altså over 100 kilometer i timen, siger vagtchefen.