Se video: Tre nye løveunger født i Odense Zoo

På denne solskinsfredag kan man glæde sig over en lille solstrålehistorie om tre nye løveunger i Odense.

Hvis du er til store kattedyr, kan du godt glæde dig. I Odense Zoo har hunløven Nunu nemlig født tre unger.

- Alt ser ud til at forløbe, som det skal, og Nunu passer ungerne fint, selvom hun er førstegangsmor, siger presseansvarlig i Odense Zoo Danni Larsen.

Natten til søndag kom de to første unger og i løbet af formiddagen kom den tredje så til verden.

Kuldet ligger stadig i løvestalden, siger Danni Larsen, som også kan fortælle, at fødslen kommer efter en tumult periode.

- Det er en meget ung løveflok, vi har. Både faren Congo og Nunu er lige lidt over to år, og de har været igennem en periode, hvor de skulle finde ud af at omgåes.

Ikke klar til parring

Eksempelvis blev der lagt en video på Facebook, hvor den unge Congo, der kom fra Givskud Zoo sidste år, havde fået en ordentlig flænge i poten. Tildelt af en hunløve.

- Vores dyrepasser siger, at det er som at se en dans på Crazy Daisy. Hanløven skal lige finde ud af, hvordan man skal gebærde sig over for hunnerne, siger Danni Larsen videre.

- Nunu viste, at hun var klar til parring, og Congo gik så ud fra, at det var hendes søster nok også og prøvede at parre sig med hende, men det skal han jo så lære, at det kan han ikke.

Det er ikke muligt for offentligheden at se ungerne endnu, men hvis man har svært ved at vente, er der beroligende ord med på vej fra haven.

For selvom killingerne skal holdes isoleret i den første tid, lover man fra Odense Zoos side, at de siger til, så snart de kan vises frem.

Har ikke set til ungerne

Det vides endnu ikke, hvilket køn de tre unger har, netop fordi man er nødt til at give både mor og de tre killinger fred i den første tid.

Man har således bare holdt øje med, at alt så ud til at gå, som det skulle, og det virker det heldigvis til.

- Store rovdyr har det med at flytte deres unger for hele tiden at ligge rent, og der ser vi, at Nunu er god til. Hun flytter ungerne frem og tilbage, hvor vi redder op til hende, siger Danni Larsen.

Nu kan man i haven nyde, at deres løveflok er blevet forøget, og at det trods teenage-kattekvaler er lykkedes at få avlet et kuld.

Flokken består foruden de nye unger, Nunu og Congo kun af Nunus søster.