Farvel til politik betød farvel til grove kommentarer

Som minister på Christiansborg fik Annette Vilhelmsen mange kommentarer om sin person i stedet for om sin politik. I dag er hun ude af politik og glad for at slippe for de mange kommentarer.

I 2001 startede Annette Vilhelmsen sin politiske karriere som byrådsmedlem for SF i Kerteminde. 

quote Det kom bag på mig, hvad det egentlig betyder at blive en offentlig person

Annette Vilhelmsen, Direktør, Tietgen

Og i 11 år kæmpede hun i kommunen for sine overbevisninger, før hun tog skridtet videre til Christiansborg. 

Hun gik dermed fra at være et lokalt ansigt til et nationalt, og pludselig vidste alle, hvem hun var. 

- Det overraskede mig en del, det skift fra at være en lokalt kendt politiker til at flere og flere pludselig fik en idé om, hvem jeg var, og hvad jeg stod for, siger Annette Vilhelmsen til TV 2 Fyn. 

Annette Vilhelmsens karriere

Formand og minister i 2012

I 2012 overtog hun så posten som formand for SF efter Villy Søvndal. Og herefter begyndte kendskabet til hende virkelig at vokse. 

Og i takt med, at hun blev et mere kendt ansigt, begyndte folk også at kommentere mere på hende som person. 

- Folk kunne nemt finde på at skrive forholdsvist uhensigtsmæssige ting. Det var kommentarer om, hvordan jeg så ud, hvem jeg var som person, hvordan mit sprog var, og at jeg skulle tage tilbage til Fyn, siger Annette Vilhelmsen og fortsætter: 

- Det kom bag på mig, hvad det egentlig betyder at blive en offentlig person. Jeg var egentlig bare optaget af politik, og jeg blev noget overrasket over, hvor meget det, der ligger udenom, fylder. 

Hvad er Respekt?

Farvel til politik og hadefulde beskeder

I 2014 vinkede Annette Vilhelmsen så farvel til politik, og det blev også et farvel til de hadefulde beskeder. 

Og selvom Annette Vilhelmsen fortæller, at hun aldrig har modtaget deciderede trusler, så ramte de mange personlige beskeder hende stadig. 

- Det fik mig jo til at tænke på en masse ting, der ikke har med politik at gøre, men som har med en masse andet at gøre. Altså de mange kommentarer fik mig jo flere gange til at tænke mere over min påklædning, end man normalt ville, siger Annette Vilhelmsen.

Og nu er hendes klare opfordring, at vi sammen gør op med den hårde tone, der særligt på de sociale medier har overtaget.

- Vi har sådan nogle sætninger som, at man må forvente at blive klemt, hvis man stikker næsen for langt frem, eller at der er koldt på toppen, men udsigten er god. Man hører også tit, at man skal lade være med at være så sart. Og der synes jeg, at vi skal være modige nok til at sige, at vi altså er lidt sarte, siger Annette Vilhelmsen og slår fast: 

- Bare fordi man er en offentlig person, betyder det ikke, at man automatisk skal stå model til hvad som helst. 

I dag arbejder Annette Vilhelmsen som direktør på uddannelsesinstitutionen Tietgen i Odense. Og med den nye stilling er hun dermed også trådt ud af offentlighedens søgelys.

- Jeg savner ikke at være en offenlig person, og jeg er også glad for at slippe for de mange beskeder.

Annette Vilhelmsen er i dag glad for at slippe for de mange beskeder, der var rettet mod hende som person.
Annette Vilhelmsen er i dag glad for at slippe for de mange beskeder, der var rettet mod hende som person.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre