Årets Sportsnavn: Seje Stinna får historisk hæder

For første gang nogensinde er en udøver fra paraidrætten Årets Sportsnavn. Årets fund blev en ung volleyballspiller.

Den 24-årige fynske paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup er Årets Sportsnavn på Fyn.

Kåringen fik hun ved årets Sportslørdag, som dagen igennem har fyldt Odense Idrætspark med sportsglade fynboer. 

- Jeg er vildt glad. Jeg har jo været nomineret et par gange, så det var dejligt det endeligt lykkedes, siger Stinna Tange.

Prisen får hun efter en sæson, hvor hun blandt andet vandt to guldmedaljer ved VM i paradressur i North Carolina, USA. Den fynske rytter red på sin hest Horsebo Smarties sig til guld i den individuelle test i grad II-klassen og disciplinen kür.

Netop de to guldmedaljer peger hun også selv på som årets højdepunkt. Og det var faktisk også sidste gang Stinna Tange og hesten Horsebo Smarties red konkurrence sammen.

- Hesten er pensioneret nu, så det er en fin måde at runde vores arbejde af på, fortæller rytteren.

 

 

Udover det blev Stinna Tange Kaastrup, som den eneste handicappede rytter, nomineret til verdens bedste ridesportsatlet. Det var som bare én ud af tre ryttere fra hele verden.

Født uden ben

Stinna Tange Kaastrup er født uden ben, og begyndte at ride da hun var syv år. Ridningen skulle hjælpe Stinna med at udvikle hendes muskulatur, men det er blevet til så meget mere end det.

I dag er Stinna Tange Kaastrup kendt i det meste af den danske ridesport. Den ambitiøse rytter fra Fyn har inden VM-titlerne vundet talrige danmarksmesterskaber og nordiske mesterskaber.

Nominerede til Årets Sportsnavn

Medaljer ved OL

Ved de Paralympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 vandt Stinna Tange Kaastrup og hesten Horsebo Smarties to bronzemedaljer.

I januar 2017 modtog hun "Kulturministerens Handicapidrætspris" netop for hendes to PL-medaljer.

Hun ridder til daglig for Hovgaard Rideklub ved Skårup på Sydfyn.

Dermed har Stinna Tange skubbet den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen af tronen. Han har vundet prisen de sidste to år, men selvom han også var nomineret i år blev det ikke til et hattrick. 

Stinna Tange har også mod på flere titler i fremtiden. Det store håb er en medalje eller to ved de kommende olympiske lege i Tokyo 2020.

 

 

Årets fund

Det var ikke kun Stinna Tange Kaastrup, der fik priser ved Sportslørdag 2019. Der blev også fundet en vinder blandt de helt unge og up-coming sportstalenter.

Valget faldt på den 16-årige Clara Bernberg Windeleff, der til dagligt spiller volleyball på både bane og strand for Fortuna Odense og Odense Beachvolleyklub.

- Det havde jeg ikke lige regnet med. Det er virkelig fedt, fortæller Clara Bernberg Windeleff.

Hun er nummer et på U18 og U21 ranglisten for beachvolleyspillere og blev sidste år kåret til den bedste hæver ved det åbne nordiske mesterskab i indevolley.

Clara Bernberg Windeleff var nomineret sammen med roeren Sofie Halling Vikkelsø og cykelrytteren Jakob Hindsgaul.

Det er en komite, der bestemmer, hvem der skal kåres til Årets Sportsnavn og Årets Fund. Komiteen består af folk fra TV 2/FYN, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund.