Lokale jubler over ny cykelsti: - Det bliver Danmarks smukkeste

Efter årtiers kamp er en ny dobbeltrettet cykelsti klar til at blive bygget ved Hvidkilde Gods i Svendborg. Både planen og budgettet for stien glæder lokalgruppens formand.

I årtier har svendborgenserne kæmpet og presset på ved borger- og stormøder for en sikker cykelsti ved Hvidkilde Gods. Nu har deres kamp har betalt sig.

Parterne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, at der skal etableres en ny dobbeltrettet cykelsti på den 2,4 kilometer lange strækning i sydsiden af Faaborgvej. Arbejdet med at anlægge stien kan påbegyndes allerede næste år.

 Og det vækker stor begejstring blandt de lokale. 

- Jeg kan se, at folk jubler på de sociale medier. Nu kan man begynde at pendle på arbejde og sende sine børn og unge trygt ud på cykel, siger Jens Fabricius Hansen, der er formand i Foreingen til fremme af cykelsti mellem Ollerup og Svendborg. 

Forløsning

Jens Fabricius Hansen har hårdnakket kæmpet for en sikrere vej mellem de to byer de sidste tre år. Og selvom detaljerne for den nye vej endnu ikke er på plads, så ser han med begejstring på det, politikerne har fremsat. 

- Det er en stor forløsning, at der nu er et udsigt til en løsning. Det er så fantastisk, for det her har været et problem i mange år. Man har kæmpet for det længe. Det, der er udsigt til, er spektakulært, siger Jens Fabricius Hansen og fortsætter.

- Jeg tror det bliver en af Danmarks smukkeste cykelsti-etaper. Det ser vi i den grad frem til.

Der skal tages hensyn til både natur og kulturarv i forbindelse med anlæggelsen af cykelstien, fortæller Jens Fabricius Hansen.
Der skal tages hensyn til både natur og kulturarv i forbindelse med anlæggelsen af cykelstien, fortæller Jens Fabricius Hansen.
Foto: Sara Fuglsig

En særlig tak

Selvom Jens Fabricius Hansen er formand i den aktive forening, så lægger han dog fortjensten hos andre end ham selv. Han står nemlig på skuldrene af en kamp, der har stået på i over 50 år blandt de lokale. 

- Jeg kan kun sige tak til alle, der har været med i det her. Det her været en hel enorm lokal opbakning fra skoler, borgere og også byrådet, selvom det ikke er deres ansvar men statens, siger formanden og fortsætter.

- Jeg tror især Bo Hansen (borgmester i Svendborg red.) fortjener ros, fordi han i sidste ende fik alle til at trække i samme retning. Der var særinteresser i det og mange hensyn, der skal tages i forhold til kulturarv og natur.


Godt givet ud

I Infrastrukturplan 2035 er der afsat 200 millioner kroner til bedre cykelinfrastruktur ni steder i hele landet. Cykelstien ved Hvidkilde Gods er det dyreste projekt med 63 millioner kroner. Det mener Jens Fabricius Hansen dog er det værd.

- Pengene er så godt givet ud. Der er brug for at vi tager cykelinfrastrukturen alvorligt. Cyklismen løser trængsel, det løser sundhedsproblemer, det skaber naturnærhed og så videre. Det løser så mange ting, siger han. 

Det kan tage to-tre år at gennemføre projektet med at etablere cykelstien ved Hvidkilde Gods.