Byrådskandidat udelukket på grund af kæresten: - Jeg er rigtig ked af sagen, siger museumsformand

Formanden for Øhavsmuseets bestyrelse, Jakob Holm, har indkaldt til kaffemøde i sagen om Konservativ byrådskandidat, som blev udelukket fra vælgermøde på grund af kæresten.

- Jeg er rigtig ked af sagen omkring Thomas Ingemansen, lyder det fra formanden for Øhavsmuseet, Jakob Holm, som nu har indkaldt de Konservative til et dialogmøde med det formål at finde en løsning.

Bestyrelsesformanden er kommet i modvind, fordi han i en mail har erklæret den konservative byrådskandidat, Thomas Ingemansen, for uønsket som deltager i en stor kulturpolitisk debat på Øhavsmuseet 1. november.

Udelukkelsen blev begrundet med, at Thomas Ingemansens kæreste havde skrevet et "ubehøvlet" indlæg om museumsdirektørens ansvar i forbindelse med lukningen af Hjemstavnsmuseet Den Gamle Gaard i Faaborg.

- På mødet vil jeg komme med min side af sagen. Mit ærinde har været at undgå, at de ansatte på Øhavsmuseet bliver en del af vælgermødet. Det har jeg fået kommunikeret dårligt, hvilket jeg beklager, skriver Jakob Holm til TV 2 Fyn.

- Jeg tror, at vi sammen kan finde en løsning. Det vil jeg i hvert fald arbejde for. Selvfølgelig vil Øhavsmuseet ikke stå for et vælgermøde, hvor partier ikke er velkomne.

Konservativ glæde

Formanden for den Konservative Vælgerforening, Kirsten Birkelund, er glad for, at parterne nu skal mødes.

- Jeg ser det som en fremstrakt hånd, og jeg kommer til mødet med den forventning, at Thomas Ingemansen får en plads i panelet og får lov at diskutere kulturpolitik med de andre kandidater, siger hun.

Samme toner lyder fra flere politikere i kommunalbestyrelsen:

- Jeg synes, at hele sagen virker mærkelig. Men det glæder mig, at parterne nu skal mødes. Min  forventning er, at de finder en løsning, som indebærer en plads til Thomas Ingemansen i panelet, siger Anne Møllegaard Mortensen (DF), som er formand for Kultur- og Landsbysamfundsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.


TV 2 Fyn har spurgt borgmester Hans Stavnsager (S), hvad hans kommentar er til udelukkelsen af Thomas Ingemansen. 

Borgmesteren svarer tilbage i en kortfattet sms-besked:

- Jeg ville nok ikke selv have gjort det, men det er museets arrangement og dermed deres afgørelse.

Mødet finder sted fredag.