Efter flere påbud: Byggefirma indstiller arbejdet med seniorboliger

Ulovlig indlogering af udenlandske håndværkere og en række påbud får nu firmaet bag en ombygning i Langeskov til at indstille byggeriet.

Firmaet bag ombygningen af det tidligere rådhus i Langeskov til seniorboliger har valgt at indstille byggeriet efter flere påbud fra Kerteminde Kommune.

- Vi skal være de første til at erkende, at det ikke har været et kønt forløb. Derfor tager vi nu konsekvensen og retter op på processen. Vi forlader derfor inden længe byggepladsen med den intention at fuldføre projektet hurtigst muligt efter sommerferien, siger direktør Peder Bak fra Grønnely.

For to uger siden fortalte TV 2 Fyn, at udenlandske håndværkerne boede ulovligt i ni skurvogne på byggepladsen.

Det fik 3F Østfyn til at politianmelde firmaet bag ombygningen, og efterfølgende fik Grønnely flere påbud fra både Arbejdstilsynet og Kerteminde Kommune, der krævede arbejdet stoppet øjeblikket. 

Og fredag meddeler firmaet Grønnely, at de nu vil arbejde på at sikre byggepladsen, så denne er klar til at stå ubemandet hen og er sikret mod tyveri og hærværk, indtil arbejdet bliver genoptaget. 

Udover ulovlig indkvartering af udenlandske arbejdere blev det også påpeget, at der var udført elarbejde på byggepladsen, uden at der var en elektriker på arbejdspladsen.

Nedlukningen af arbejdspladsen bliver hilst velkommen hos 3F.

- Det er da rart, at firmaet nu begynder at tage arbejdsmiljø og regler alvorligt, og at de lukker ned for arbejdet, siger Tonny Fejerskov, formand for 3F Østfyn.

Nu har Grønnely imødekommet kravet fra Kerteminde Kommune og stopper arbejdet, men firmaet forventer at genoptage byggeriet og færdiggøre projektet efter sommerferien.

- Vi har et glimrende parløb med kommunen, og vi ser frem til i fællesskab at kunne præsentere de nye seniorboliger senere på året. Lige nu handler det i første omgang at sikre byggepladsen, så vi kan forlade den uden risiko for tyverier eller skader. Dernæst vil vi glæde os til at vende tilbage og snart invitere til åbent hus i det efterspurgte seniorbofællesskab, skriver direktøren hos Grønnely Peder Bak i en pressemeddelelse.