Klik videre for at se flere af de gravsten, Lina Eva Hoffmann fandt.
Klik videre for at se flere af de gravsten, Lina Eva Hoffmann fandt.
Klik videre for at se flere af de gravsten, Lina Eva Hoffmann fandt.
Klik videre for at se flere af de gravsten, Lina Eva Hoffmann fandt.
Klik videre for at se flere af de gravsten, Lina Eva Hoffmann fandt.
Strand flyder med gamle gravsten:
- Det er trist og gør ondt i hjertet
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Lina Eva Hoffmann fik et chok, da hun fandt op til flere gravsten ved en strand på Langø.
Lina Eva Hoffmann fik en ubehagelig oplevelse, da hun gik tur langs vandet ved Langø.
Havde ikke fået tilladelse: Mark Grossmanns ulovlige valgbanner pillet ned
Nogle gange går det stærkt, når man er i valgkamp. Det måtte Mark Grossmann sande, efter han nu har fået fjernet et valgbanner, som var ophængt ulovligt.
Tirsdag måtte nordfynske Anders Thingholm (C) fjerne sit valgbanner, da det hang ulovligt.
Nu har endnu en byrådspolitiker fået fjernet sit banner.
Denne gang er det Mark Grossmann, der stiller op for Venstre i Odense Kommune, der har hængt et ulovligt banner op.
Ifølge Mark Grossmann har han ikke selv hængt banneret op, men han beklager fejlen.
- Det er mit banner, så jeg tager selvfølgelig det fulde ansvar, når det hænger forkert.
- Det gik stærkt den dag, og der var mange bannere, der skulle hænges op på mange forskellige adresser. Vi havde både private adresser og nogle, hvor vi skulle undersøge for nærmere tilladelser, og så er der alligevel nogle, der er kommet op, siger han.
Det er Vejdirektoratet, der har pillet banneret ned. Vejdirektoratet kører tilsyn tre gange om ugen og kontrollerer, om blandt andet valgplakater hænger lovligt.
- Det er altid omfattende op til kommunalvalget. Her er der mange førstegangsopstillede, som måske ikke kender reglerne, fortæller Julie Barnbæk Jensen, der er fuldmægtig i afdelingen Planlægning og Myndighed under Vejdirektoratet.
Banneret, der er blevet fjernet, hang ved den gamle motorvejsafkørsel ved Svendborgvej. Den nedlagte afkørsel er stadig vejareal, og det er dermed ikke lovligt at opsætte valgplakater på stedet.
Komplicerede regler
Mark Grossmann fortæller, at han selv har været ude for at kigge til de bannere, han har fået hængt op.
- Det skulle selvfølgelig være pillet ned, men nu er det jo sket, og sådan er det, siger han.
Nu arbejder du hos politiet, så burde du ikke have undersøgt reglerne selv, inden du fik banneret hængt op?
- Jo, det burde jeg. Jeg talte også med en fra kommunen, hvor der blev peget på den lokation, og så ville de undersøge det nærmere. Men i mellemtiden er det så blevet hængt op, og det tager jeg selvfølgelig ansvar for.
Det er dog ikke helt slut med at se Mark Grossmanns navn på bannere rundt om i kommunen.
- Jeg er ved at undersøge private grunde, hvor det kan komme op i stedet, siger byrådspolitikeren.
De klassiske valgplakater må først hænges op klokken 12 den fjerde lørdag før valget, som i år er den 23. oktober.
For valgbannere gælder der dog andre regler. Hvis banneret hænger på privat grund i et bymæssigt bebygget område, er der ingen regler for, hvornår banneret hænges op. Drejer det sig derimod om en grund, der ligger uden for byen og er karakteriseret som ”åbent land”, det vil sige for eksempel en mark, så må valgbanneret først hænges op den 23. oktober ligesom valgplakaterne.
- Jeg ville se den smukke solnedgang, og så hopper jeg herned og bliver rimelig chokeret, siger Lina Eva Hoffmann.
På stranden finder hun flere gamle gravsten - med navne og årstal på. Gravstenene ligger sammen med andre store sten på stranden som en form for kystsikring.
- Det gør lidt ondt i hjertet. Selv om det er gamle gravsten, burde de simpelthen knuses, hvis de skal ligge hernede som fyld, siger hun.
Hvor kommer gravstenene fra?
Det er chokerende for Lina Eva Hoffmann, der mener, at det er mangel af respekt for de afdøde og generationerne efter.
- Det kunne have været min mormor eller min farfar, som jeg fandt her. Det er trist, fortæller hun.
Det er uvist, hvor stenene kommer fra, og hvornår de er blevet placeret på stranden som kystsikring.
Fynbo spillede to kroner på usandsynligt odds - fik pengene 8.000 gange igen
En oddset-spiller fra Nyborg gættede resultaterne på fire VM-kvalifikationskampe, og dermed blev de to kroner, han spillede for, forvandlet til 16.524 kroner.
Danske Spil kalder det et vildt odds, men alligevel er det lykkedes en nyborgenser at forudsige resultaterne af hele fire VM-kvalifikationskampe.
- Det er en præstation i sig selv at gætte et enkelt resultat rigtigt, og det er ret vildt at ramme fire resultater. Det er ikke så tit, det sker, siger Peter Emmike Rasmussen, der har været oddssætter i Danske Spil i 23 år, i en pressemeddelelse.
Nyborgenseren satsede to kroner på, at Danmark ville vinde 4-0 over Moldova, at Sverige-Kosovo ville ende 3-0, at Schweiz ville vinde 2-0 over Nordirland, mens Skotland slog Israel 3-2.
Flere vilde fynske odds
Oddsene på de fire resultater lå mellem 5,40 og 24. Samlet gav væddemålene et odds på 8.262, og så blev tokronen vekslet til 16.524 kroner.
- Når man skal ramme resultaterne helt præcist, så kræver det naturligvis en god portion held, og det må man sige, at han havde. For eksempel scorede Skotland først til 3-2 dybt inde i overtiden, siger Peter Emmike Rasmussen.
Det er flere gange sket, at fynboer har vundet på vilde odds.
Under sommerens fodbold-EM fik en Oddset-spiller fra Ringe pengene 3.000 gange igen, da han væddede på, at kampene mellem Spanien og Kroatien samt Frankrig og Schweiz begge ville ende 3-3 i ordinær spilletid.
I september vandt en mand fra Odense 60.000 kroner, da golfspiller Nicolai Højgaard gentog tvillingebrorens triumf fra ugen før. Odenseaneren havde spillet for 150 kroner.
På nogle af stenene står der Dalby, der ligger tæt på området. Over for Fyens Stiftstidende fortæller Dalby Kirkes graver, Bent Hauerg Andersen, at han ikke ved, hvordan stenene fra kirkegården er endt på stranden.
- Jeg ved ikke, hvordan det er foregået, men jeg kan fortælle dig, at i de ti år, jeg har været graver her, har vi fået en kvittering på, at de er blevet kørt til knusning, siger han til avisen.
En gravsten er som udgangspunkt familiens ejendom. Derfor er det familien, der skal beslutte, hvad der skal ske med gravstenen, når et gravsted nedlægges.