Mål i Nyborg: - Det bliver en kæmpe festdag

Verdens største cykelløb har på anden etape næste år mål i Nyborg, og cykelhandler Jens Jørgen Hoseassen glæder sig. Det bliver godt for både ham og hans brance, mener han.

176 ryttere ræser næste år over Storebæltsbroen og til Nyborg, hvor anden etape af næste års Tour de France har mål.

En hær af holdbiler, pressefolk og ikke mindst tilskuere kommer til at fylde byen, mens endnu flere kan følge med på tv-skærmen.

Jens Jørgen Hoseassen, der er indehaver af cykelforretningen FriBikeShop i Nyborg, glæder sig til det franske cykelløb lægger vejen forbi Østfyn. 

- Jeg tror ikke, folk kan forestille sig, hvor stort det bliver, siger han.

Har oplevet det før 

Og han taler af erfaring, da han før har oplevet feltet forvandle stemningen i en by. 

- Jeg har selv oplevet et Tour de France-felt i Frankrig, hvor vi har været på ferie. Det er jo en feber, der rejser sig omkring feltet, når det nærmer sig byen og helikopterne begynder at flyve indover, siger han. 

- Det bliver bare kæmpestort. 

Den 199 kilometer lange etape begynder i Roskilde og slutter kort efter rytterne er kommet af broen. I oktober blev det offentliggjort, at Nyborg ville blive målby, og på et pressemøde tirsdag blev de præcise ruter offentliggjort. 

Mærker interessen allerede

Jens Jørgen Hoseassen glæder sig både som cykelentusiast og cykelhandler, selvom han har dæmpede forventninger til, hvad cykelløbets entré kommer til at betyde på bundlinjen. 

- Jeg tror ikke, vi bliver lagt ned med køb og salg af racercykler i den periode, men det er helt klart, at interessen omkring cykling bliver stor. Vi mærker det allerede.

Etapen fra Roskilde til Nyborg er den anden af de tre etaper i Danmark. Den første foregår i København, og den tredje går fra Vejle til Sønderborg. 

I Nyborg er Jens Jørgen Hoseassen kunder også begyndt at glæde sig allerede. 

- Der kommer kunder ind og siger: "Nu kommer Tour de France til byen. Det bliver spændende." Så det er meget, meget positivt for branchen.