Vej spærret af vand: Børnene må ud over marken

Frustrationen stiger hos de indespærrede beboere på Nielstrupvej syd for Odense, som ikke ved, om de kan komme i skole og på arbejde mandag.

- Jeg ved ikke rigtig, om de hænger fast.

Jannie Jessen venter på sin datter, som har sovet hos en veninde på den afspærrede del af Nielstrupvej i Ruerne syd for Odense. Hun kan ikke komme længere i bil, så datteren og veninden må ud over marken gennem mudderet.

- Det er dybt i dag. Jeg har været igennem, da der var 25 centimeter vand. Jeg tror der er 45 nu, og så drukner Suzukien, siger Jannie Jessen, som er VVS-installatør fra Odense.

Risikerer vand i motoren

I flere dage har omkring 60 beboere været spærret inde af oversvømmelser i begge ender af vejen. I den ene ende står der cirka en halv meter vand, og i den anden ende står der omkring 25 centimeter.

quote Vi er jo fuldstændig låst inde herude

Susanne Vennerstrøm, beboer, Ruerne

- Vi er jo fuldstændig låst inde herude. Der er jo nogen, der ikke kan komme på arbejde i morgen, og vi andre har børn, der skal med skolebus, som måske heller ikke kan komme igennem. Lige nu er det bare rigtig træls, siger Susanne Vennerstrøm, som er en af de indespærrede beboere.

En anden af beboerne er landmanden Martin Theil Vichmann. Han er heller ikke meget for at køre gennem vandet.

- Vi kan godt, hvis vi skal, men der er ikke en forsikring, der dækker, hvis vi får vand i motoren. Så er det bare overstået, siger Martin Theil Vichmann.

En prop under banelegemet

Flere af de fangede beboere har været i kontakt med kommunen, men indtil videre er der stadig vand på vejen.

- Jeg har talt med kommunen tre gange i løbet af ugen, og i går ringede jeg til Vandcenter Syd. De mener, den hænger på Banedanmark, og kommunen siger, 'vi skal nok gøre noget', men der kommer bare mere vand, siger Martin Theil Vichmann.

Hos kommunen er det afdelingschefen for drift og anlæg, Henrik Littau-Jensen, der er ansvarlig for sagen.

- Det er en rigtig træls situation. Vi har været i gang med at kigge på det derude, og vi har fundet ud af, at der er en prop under banelegemet derude, og det skal vi have gjort noget ved, siger Henrik Littau-Jensen.

Hvem har ansvaret?

Mandag vil Odense Kommune mødes internt for at drøfte sagen, og derudover vil de kontakte Banedanmark, men om beboerne kan komme på arbejde og i skole i morgen, kan afdelingschefen ikke fortælle.

- Hvis beredskabet ikke vurderer, det er en akut situation, så gør vi ikke noget ved det, og så er det klart, der kan være lidt udfordringer med at komme i skole og så videre.

Hvis skyld er det her?

- Vi skal have undersøgt, om det er nogle rørlagte ledninger, kommunen har, er det private rørlagte ledninger, eller er det nogle dræn ved nogle marker, som ikke kan trække det. Det ved vi ikke endnu, siger Henrik Littau-Jensen.