Imam fra Svendborg ønsker en islamisk stat

Den islamiske gruppe Team Dawah har været på besøg i moské i Svendborg, og selvom "enhver muslim da gerne vil have en islamisk stat" ifølge moskéens imam Abu Jihad, afviser han selv at have en rolle i Team Dawah.

En religiøs gruppe kaldet Team Dawah trækker tråde til en række nyere terrorsager, skriver Ekstra Bladet, og nu trækker gruppen også tråde til Svendborg.

Ifølge avisen har Team Dawah nemlig brugt den svendborgensiske moské som samlingspunkt. Imam Abu Jihad afviser, at han selv har en central rolle i den islamistiske gruppering.

- Det passer ikke. De har været ovre og besøge os, hvor vi prøvede at undervise dem, sådan så de kommer på det rigtige spor, siger han til Ekstra Bladet.

Da TV 2 Fyn ringer til Abu Jihad på et nummer, der er tilknyttet moskéen i Svendborg - blandt andet for at høre, hvilken slags undervisning Team Dawah har modtaget - lyder beskeden, at han er i udlandet og ikke har mulighed for et interview.

Enhver muslim ønsker islamisk stat

Det er dog tidligere lykkedes Ekstra Bladet at få et telefonisk interview med imamen efter længere tids research- og kildearbejde.

Er det din opfattelse, at Team Dawah støtter Islamisk Stat?

- Øhm ... Nej. Ikke hvad jeg ved af, men man kan sige at enhver muslim vil støtte en muslimsk sag i for eksempel Syrien, Irak eller Afghanistan. Altså i det hele taget. Vi taler ikke om at støtte en bestemt gruppe, siger Abu Jihad til Ekstra Bladet.

Kan det være, at de på et ideologisk plan støtter idéen om en islamisk stat?

- Nu må vi lige være ærlige. Enhver muslim vil da gerne have en islamisk stat. Så længe den kører på den rigtige måde og ikke med at dræbe uskyldige mennesker. Så enhver muslim ønsker at have en islamisk stat, som dømmer med sharia. Jeg er også en af dem, lyder det fra Abu Jihad.

PET vurderer Team Dawah som en islamistisk gruppering, der sympatiserer med Islamisk Stat, lød det i begyndelsen af oktober under et retsmøde i Københavns Byret ifølge Ekstra Bladet - og Abu Jihad erkender også, at enkelte af medlemmerne i Team Dawah "kom med nogle mærkelige udtalelser".

- Vi må indrømme, at de unge fyre nogle gange kunne komme lidt op og køre og så komme med et eller andet opslag, som er fuldstændig galt på den, siger han til bladet.

Ingen stopper jer

Ekstra Bladets afsløringer har fået det sydfynske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) til tasterne på Facebook, hvor han blandt andet skriver:

- Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå meningen med galskaben, når jeg læser imamens udtalelser i artiklen.

- Hvis man som imamen drømmer om et islamisk diktatur og sharia-lovgivning, så synes jeg bare, at man skal pakke tasken og rejse til et af de totalitære regimer, hvor det allerede praktiseres i dag. Jeg kan garantere, at der ikke er nogen i Danmark, der stopper jer.

- En ting er i hvert fald stensikker: den form for hadefulde handlinger og holdninger er ikke velkomne i Svendborg eller i Danmark.

Journalister på Ekstra Bladet har været i kontakt med Team Dawah og forelagt dem de anklager, som bliver rettet imod dem. Team Dawah har afvist at stille op til interview, men i stedet har sendt et skriftligt svar:

- Der vil altid være noget snik og snak dog typisk uden beviser som altid, men én ting er stensikkert: Vi har intet med Islamisk Stat at gøre og vi vil hverken associeres med dem eller andre lignende terrororganisationer. Det er simpelthen for grænseoverskridende.

Team Dawah har over 3.700 følgere på Facebook.

Ved du noget?

Oversigt

    Oversigt