22. okt. 2021 kl. 12:34

Imam fra Svendborg ønsker en islamisk stat

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Den islamiske gruppe Team Dawah har været på besøg i moské i Svendborg, og selvom "enhver muslim da gerne vil have en islamisk stat" ifølge moskéens imam Abu Jihad, afviser han selv at have en rolle i Team Dawah.

En religiøs gruppe kaldet Team Dawah trækker tråde til en række nyere terrorsager, skriver Ekstra Bladet, og nu trækker gruppen også tråde til Svendborg.

Ifølge avisen har Team Dawah nemlig brugt den svendborgensiske moské som samlingspunkt. Imam Abu Jihad afviser, at han selv har en central rolle i den islamistiske gruppering.

- Det passer ikke. De har været ovre og besøge os, hvor vi prøvede at undervise dem, sådan så de kommer på det rigtige spor, siger han til Ekstra Bladet.

Læs også: Efter brand og konkurs: Ikonisk restaurant fejrer 150 år
Gå tilbage Del
15. okt. 2021 kl. 21:17

Efter brand og konkurs: Ikonisk restaurant fejrer 150 år

I 1871 åbnede traktørstedet Carlslund, og her 150 år senere ligger det der endnu. Det blev fejret med gratis øl til de fremmødte.

Det var generationers traktørsted, der fredag blev fejret, da Carlslund markerede 150-året for det første gang tog imod gæster.

Siger man æggekage og flæsk i Odense, så er det for mange lig med restauranten i skoven i Fruens Bøge.

Om Carlslund

CarlsLund blev opført i 1871 af kammerherre Chr. Benzon på Kristiansdal, det nuværende Dalum Kloster. Carlslund er opkaldt efter hans søn, Carl. På det tidspunkt lå der allerede flere udskænkningssteder i Fruens Bøge Skov.

Efter kammerherre Benzons død i 1875 solgte arvingerne skoven og de bygninger, der lå i skoven, til Odense Kommune for 53.000 kroner. Siden opførelsen i 1871 har Carlslund kun haft 7 værtsfolk.

Kilde: Restaurant Carlslund

- Dagen markerer, at der på dette meget historiske sted i Fruens Bøge, har ligget et traktørsted i 150 år og samtidig haft samarbejde med Albani i 150 år, siger Jess Heilbo, der er medejer af Carlslund.

Efter både at have været brændt, bygget op igen og ramt af konkurs, var ejerne af bygningerne og forpagterne af restauranten i dag glade for, at man kunne fejre 150 år med gratis øl og en tro på fremtiden.

Anders Høgh
I dagens anledning leverede Albani øl med en helt speciel etiket på.

- Det kan trække rigtig mange nye som gamle kunder til. Forhåbentlig en masse nye også. Man holder sådan en tradition ved lige, siger Katja Jensen, der er også er medejer af Carlslund.

Blev genopbygget i 2015

Tilbage i juni 2015 brændte stedet ned, som følge af en påsat brand. 

Men med hjælp fra lokale private investorer blev Carlslund genopført, så det igen fremstår som et traktørsted, med egetræsbindingsværk og stråtag i en udførelse, som stort set er identisk med den brændte bygning.

Kort tid efter coronakrisen brød ud, gik stedet konkurs, men tilbage i juni 2020, gik medarbejdere sammen og reddede stedet.

- Selvfølgelig var det sådan lidt spænende at gå ind i efter coronakrisen. Men nu har vi hænderne oppe over hovedet, for vi har så styrtende travlt. Men det er jo kun dejligt, siger Katja Jensen. 

Tror på fremtiden

Her 150 år, en brand og coronakrise senere har stedet overlevet, og Jess Heilbo tror på fremtiden.

- Vi føler, vi har en forpligtelse til at bringe det videre, som altid har været herude. Vi har bygget et godt hus til at bevare fremtiden, siger han.

Katja Jensen tror på at stedet vil blive bevaret lang tid endnu og tror på 150 år mere.

- Måske har det endda også 300 år mere. Det er jo en perle herude i Bøgeskoven, siger hun.

Da TV 2 Fyn ringer til Abu Jihad på et nummer, der er tilknyttet moskéen i Svendborg - blandt andet for at høre, hvilken slags undervisning Team Dawah har modtaget - lyder beskeden, at han er i udlandet og ikke har mulighed for et interview.

Enhver muslim ønsker islamisk stat

Det er dog tidligere lykkedes Ekstra Bladet at få et telefonisk interview med imamen efter længere tids research- og kildearbejde.

Er det din opfattelse, at Team Dawah støtter Islamisk Stat?

- Øhm ... Nej. Ikke hvad jeg ved af, men man kan sige at enhver muslim vil støtte en muslimsk sag i for eksempel Syrien, Irak eller Afghanistan. Altså i det hele taget. Vi taler ikke om at støtte en bestemt gruppe, siger Abu Jihad til Ekstra Bladet.

Kan det være, at de på et ideologisk plan støtter idéen om en islamisk stat?

- Nu må vi lige være ærlige. Enhver muslim vil da gerne have en islamisk stat. Så længe den kører på den rigtige måde og ikke med at dræbe uskyldige mennesker. Så enhver muslim ønsker at have en islamisk stat, som dømmer med sharia. Jeg er også en af dem, lyder det fra Abu Jihad.

PET vurderer Team Dawah som en islamistisk gruppering, der sympatiserer med Islamisk Stat, lød det i begyndelsen af oktober under et retsmøde i Københavns Byret ifølge Ekstra Bladet - og Abu Jihad erkender også, at enkelte af medlemmerne i Team Dawah "kom med nogle mærkelige udtalelser".

Læs også: Ny superscanner sparer mænd for smertefulde prostata-tjek
Gå tilbage Del
20. okt. 2021 kl. 10:47

Ny superscanner sparer mænd for smertefulde prostata-tjek

Mikkel Skov Svendsen
Mikkel Skov Svendsen
/

På OUH har man taget et nyt våben mod kræft i brug - en maskine, der skal spare mænd for unødvendigt mange prostata-biopsier.

Kim Nielsen lægger sig til rette på det hvide, sterile leje. Om et ganske kort øjeblik kører han ind i et rør, der skal scanne hans prostata og udelukke kræft.

Den nye mr-scanner sparer den 60-årige murer for at skulle stikkes op mod 12 gange i prostataen. Førhen har læger taget vævsprøver ved hjælp af en ultralydscanner, men stadig i en form for blinde. 

Med den nye scanner på OUH bliver billederne langt skarpere, og patienterne kan nøjes med en til tre biopsier.

Mikkel Skov Svendsen
Den nye scanner tager billeder i en så kraftig opløsning, at lægerne kan præcisere de nødvendige vævsprøver langt bedre end tidligere.

- Efter den sidste undersøgelse, er jeg i hvert fald rigtig lykkelig, for 12 gange er nu ikke hyggeligt, fortæller Kim Nielsen. 

Flere tusinde kræfttilfælde

Hvert år får 4.500 mænd konstateret prostatakræft, hvor der er brug for behandling for at undgå at blive alvorlig syg. 

- Vi vil jo kunne fange de her cancere, mens de er ubetydelige, mens der er mulighed for at behandle dem, og inden der er spredning. Så det giver helt klart patienterne en fordel, og det sparer patienterne for lidelse, og det er god samfundsøkonomi, siger ledende overlæge på radiologisk afdeling, Ib Jensen.

Opsøg lægen

Op mod 4.500 mænd får årligt konstateret prostatakræft, og risikoen for at få prostatakræft på et tidspunkt i løbet af livet er knap 15 procent.


Endnu større er risikoen for mænd over 80 år, hvor 80 procent af alle mænd har sygdommen.


Derfor er det vigtigt, at du går til læge, hvis du har ...

  • ... blod i urinen
  • ... blod i sæden
  • ... aftagende eller manglende sædmængde
  • ... blærebetændelse
  • ... vedvarende smerter i mellemkødet
  • ... rejsningsbesvær
  • ... slap stråle samt hyppig og natlig vandladning
  • ... besvær med at komme i gang med at tisse
  • ... ukontrollerbar vandladningstrang


Kilde: OUH, Kræftens Bekæmpelse og sundhed.dk

Samtidig udelukker den nye scanner kræft i 25 procent af tilfældene, så patienterne undgår de ubehagelige biopsier.

- Det er den ypperste teknologi med den kraftigste billedopløsning. Det giver os mulighed for at lave en meget fin diagnostik, fortæller den ledende overlæge.

Kim Nielsen køres ud af den tubelignende scanner. Lægen har fået de billeder, der er behov for, og om syv til ti dage, får den 60-årige murer svar på, hvad scanningen viste. 

- Vi må indrømme, at de unge fyre nogle gange kunne komme lidt op og køre og så komme med et eller andet opslag, som er fuldstændig galt på den, siger han til bladet.

Ingen stopper jer

Ekstra Bladets afsløringer har fået det sydfynske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) til tasterne på Facebook, hvor han blandt andet skriver:

- Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå meningen med galskaben, når jeg læser imamens udtalelser i artiklen.

- Hvis man som imamen drømmer om et islamisk diktatur og sharia-lovgivning, så synes jeg bare, at man skal pakke tasken og rejse til et af de totalitære regimer, hvor det allerede praktiseres i dag. Jeg kan garantere, at der ikke er nogen i Danmark, der stopper jer.

- En ting er i hvert fald stensikker: den form for hadefulde handlinger og holdninger er ikke velkomne i Svendborg eller i Danmark.

Journalister på Ekstra Bladet har været i kontakt med Team Dawah og forelagt dem de anklager, som bliver rettet imod dem. Team Dawah har afvist at stille op til interview, men i stedet har sendt et skriftligt svar:

- Der vil altid være noget snik og snak dog typisk uden beviser som altid, men én ting er stensikkert: Vi har intet med Islamisk Stat at gøre og vi vil hverken associeres med dem eller andre lignende terrororganisationer. Det er simpelthen for grænseoverskridende.

Team Dawah har over 3.700 følgere på Facebook.

Ved du noget?

Hvis du har oplysninger om sagen, kan du sende en mail til redaktionen@tv2fyn.dk

14. dec. 2024 kl. 6:00
Tophistorie
Arkiv/Privatfoto

Julemanden snød Amalie for 300 kroner og skuffede hendes børn - sådan undgår du jule-fup

LYT
Del
Link
kopieret!

Julen er hjerternes – og svindlernes – fest.

I 2023 blev flere fynske familier således snydt for både penge og julemandsbesøg.

En af de svindlede var Amalie Pedersen, som meldte sig ind i facebookgruppen Find din Julemand i håb om at gøre netop det; komme i kontakt med en rar, troværdig mand i rød jakke og hvidt skæg, som ville slå vej forbi hjemmet i Langeskov og overraske hendes to børn.

Men allerede i ugen op til juleaften begyndte rygterne at svirre i gruppen; der var ikke rent mel i alle juleposer.

Samtidig begyndte den julemand, Amalie Pedersen havde lavet en aftale med, at opføre sig underligt.

- En dag skriver han, at han har fået mange henvendelser, men også mange aflysninger, og derfor ville han gerne bede om et depositum.

Derfra tog det en ubehagelig drejning.

Brændt af på juleaftensdag

Amalie Pedersen og hendes mand endte med at overføre 300 kroner til manden. Da pengene var overført, svandt kommunikationen ind.

- I bagklogskabens lys var det naivt, når vi ikke kendte mere til ham, men vi var jo bare godtroende forældre, der ønskede at give vores børn en magisk jul.

Og så - klokken 16.30 den 24. december - kom den endelige aflysning.

“Vi tager stærkt afstand fra den slags.”

— Henrik Krisitiansen, Dansk Julemandslaug

Derefter forsvandt mandens facebookprofil, og det telefonnummer, han brugte, var pludselig deaktiveret, fortæller Amalie Pedersen.

Pengene fik hun aldrig retur, men det var heller ikke det vigtigste.

- Jeg blev megaramt. Det var ikke pengene, det handlede om, men det at blive snydt for noget, jeg skulle have glædet mine børn med.

Julemandens råd til at undgå svindel

Hos Dansk Julemandslaug er de bekendte med, at nogle kan finde på at snyde i julemandens navn.

- Vi tager stærkt afstand fra den slags. Vi mener, at en julemand skal være en glædegiver. Det er, hvad julen drejer sig om. Det er et af de vigtigste aspekter ved at være julemand, lyder det fra foreningens oldermand Henrik Krisitiansen.

Dansk Julemandslaug er en samling af professionelle julemænd, der hvert år bliver hyret til arrangementer og private julebesøg.

Henrik Kristiansen kommer nu med råd til, hvordan danskerne undgår at blive snydt på den store dag.

Et af dem er at få julemanden til at verificere sig med et billede og undersøge hans facebookprofil.

- På den måde kan du sikre, at det er en ægte profil, og at personen står ved, at de er julemand. De, jeg kender til, gør det tydeligt på deres profil, at de brænder for rollen som julemand.

14. dec. 2024 kl. 5:00

Blæsevejr er godt nyt for dagens elpriser

LYT
Del
Link
kopieret!

Ugen har stort set været præget af fænomenet dunkelflaute, som er et tysk ord, der beskriver gråvejr og rolige vindforhold.

Det har sat pres på den grønne strøm fra sol og vind, og torsdag toppede elpriserne på 8,73 kroner per kilowatttime (inklusiv moms, men uden afgifter), skriver TV 2 Vejret.

Nu venter nogle blæsende dage og regnfulde dage, og særligt blæsten sender elpriserne et godt stykke nedad.

Lørdag kommer elprisen under 50 øre per kilowatttime.

En koldfront med regn bevæger sig over Fyn midt på dagen, så husk også regntøj, hvis du skal ud i det tidsrum.

13. dec. 2024 kl. 22:18

Fødevarestyrelsen advarer hundeejere om tilbagekaldt produkt

LYT
Del
Link
kopieret!

Firmaet Chrisco A/S tilbagekalder Chrisco Tyggeruller med kylling.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse sendt til TV 2.

Virksomheden har fået indberetninger om adfærdsændringer hos hunde efter, at de har spist produktet.

De opfordrer til at kassere produktet eller aflevere det tilbage i butikken, hvor det er købt.

13. dec. 2024 kl. 21:51

Forening vil lave safehouse i Odense

LYT
Del
Link
kopieret!

Signe Vedersø Keldorffs bytur en novembernat i 2021 var en ubehagelig oplevelse, som endte med et overfald. Men den blev også startskuddet til en forening, som netop har set dagens lys.

Foreningen hedder Safehouse Odense, og vil lave et trygt sted i nattelivet for gæster i byen.

- Alt for mange oplever utryghed, når de færdes i nattelivet, For mange står alene, når de har brug for hjælp. Med Safehouse Odense skaber vi en løsning. Vi skaber et sted, hvor alle kan søge tryghed og få dem hjælp som de har brug for. Det er et sted som bygger på tryghed, ansvar og fællesskab, , siger Signe Vedersø Keldorff, som er blevet formand i foreningen.

Faaborg får millioner til kystsikring

LYT
Del
Link
kopieret!

Faaborg skal bruge 40 millioner kroner til at sikre sig mod stormflod, og nu kommer en håndsrækning på 11,1 million fra staten, i form af et tilskud fra en pulje til kystsikring.

I alt har otte projekter fået del af puljen og er udvalgt, da de lever op til krav om kystbeskyttelse, der bygger på naturbaserede løsninger, som er inspireret af naturen og leverer miljømæssige, sociale og økonomiske gevinster.

13. dec. 2024 kl. 19:56

Kontant-koks: Kroejer skal køre halvvejs over Fyn for at sætte penge i banken

LYT
Del
Link
kopieret!

Når ejeren af Erik Menveds Kro i Bogense skal have sat penge i banken, må han køre til Odense først. Hans bank har nemlig ikke nogen hæveautomater, hvor man kan indsætte kontanter i nærheden. Det frustrerer Jakob Hansen.

Og det er ikke den eneste utilfredshed, han mærker.

- Jeg har bare igennem de senere år bemærket, at servicen bliver mere og mere forringet. Altså for år tilbage, der var det slut med at få byttepenge i banken. Der blev vi bare henvist til et andet firma.

Med den nye model, koster det ifølge Jakob Hansen omkring 200 kroner at få 2000 kroners byttepenge.

- Vi har rigeligt af udgifter i forvejen.

I Danmark har virksomheder pligt til at tage imod kontanter fra deres kunder, men hvis det stod til Dansk Erhverv, blev den ordning skrottet.

En sikkerhedsrisiko

Erhvervsorganisationen kender nemlig godt til virksomhedernes problematik.

- Det her bliver besværligt og potentielt dyrt for de erhvervsdrivende. Alle der driver forretninger ved, at tid er penge, siger Henrik Lundgaard Sedenmark, som er fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv.

Og så er der en anden ting, der bekymrer fagchefen.

- Der er også et sikkerhedsspørgsmål for de ansatte, for kontanter er stadig interessant for kriminelle. Og hvis de beslutter sig for at røve eller stjæle, må de gå derhen, hvor penge er - og det er ikke længere i bankerne, men ude ved virksomhederne.

Dansk Erhverv har stillet to forslag til at afhjælpe problemet; for det første skal kontantpligten afskaffes, og det skal være op til den enkelte virksomhed, om de vil modtage kontanter. Derudover ønsker Dansk Erhverv sig, at landets banker indgår et samarbejde, så de virksomheder kan indbetale kontanter i flere banker.

13. dec. 2024 kl. 18:49

Gigant lukker padel-centre

LYT
Del
Link
kopieret!

Kun tre år efter, at firmaet Ledap, der er en af landets største padel-firmaer, startede op i Danmark, har firmaet valgt at kaste håndklædet i ringen.

Det skriver Finans, som har talt med Mads Ryder, der er administrerende direktør i koncernen.

irmaet, der er ejet af den svenske kapitalfond Triton, har besluttet at forlade det danske marked og lukke sit danske selskab, der driver centrene We Are Padel.

De fleste centre er angiveligt allerede solgt, skriver Finans.

We Are Padel har centre i Nyborg og Svendborg. Hvorvidt disse centre er solgt er uvist.

13. dec. 2024 kl. 17:59
Fyn
Thomas Mengers Karstensen

Efter fynsk skandalesag: Mindre snik-snak om lægehonorarer

LYT
Del
Link
kopieret!

Selv om sundhedsreformen ikke er vedtaget endnu, har landets regioner lagt pres på de danske læger.

Man vil ikke længere bruge unødig tid på at diskutere med lægerne, om der er tale om snyd eller manglende forståelse af overenskomsten, når der er rod i lægernes honorarafregning.

Det fremgår af en orientering til politikerne i regionsrådet i Region Syddanmark på baggrund af reformudkastet til sundhedsreformen.

Regionerne ønsker, at de såkaldte samarbejdsudvalg nedlægges.

Domstolslignende organ

I dag har regionerne et samarbejdsudvalg med lige mange læger og politikere og ud over at drøfte det generelle samarbejde mellem region og læger, får man også sager til afgørelse, der drejer sig om lægernes honorarafregning og ydelsestakster.

Kan parterne ikke blive enige, ryger sagerne videre til Landssamarbejdsudvalget.

Er politikere og læger i Landssamarbejdsudvalget enige, kan der idømmes bøder, gives advarsler og pålæg om tilbagebetalinger og fratagelse af autorisation.

Men der kan også være tale om, at parterne blot finder sammen om en fælles fortolkningspraksis af forskellige ydelser og honorarer.

Kan man heller ikke blive enige her, kan sagerne løbe ud i sandet.

Nu ligger der et forslag om at nedlægge samarbejdsudvalgene, og at uenigheder mellem lægerne og regionen afgøres i et ”domstolslignende” tvistløsningssystem, hedder det i en orientering, som regionsrådet har fået.

Slut med snik-snak

Og det glæder Annette Blynel, medlem af samarbejdsudvalget og regionsrådet for SF.

- Vi har hidtil haft et system, hvor man skal aftale sig til en sanktion. Og hvor den ene part er en interesseorganisation, der tager lægernes standpunkt. Jeg har hele tiden ment, at vi bør have et system, hvor vi følger retssystemet.

- I dag sidder vi tit i situationer, hvor lægerne siger, at de desværre ikke forstod overenskomsten, at det er for kompliceret og giver en undskyldning og tilbagebetaler pengene. Det er for nemt. Vi skal have et mere håndfast system, siger Annette Blynel.

Tungt system

Ifølge lektor i sundhedsjura Kent Kristensen fra Aalborg Universitet er der blevet lyttet til regionerne, når samarbejdsnævnene nu foreslås nedlagt i den nye sundhedsreform.

- Det er et system, som regionerne har opfattet som meget tungt at arbejde med og hæmmer den kontrol, de har med ydelserne hos de praktiserende læger. Jeg tror, man skal se forslaget fra regionerne i lyset af, at man vil have nogle bedre styringsmuligheder over for de praktiserende læger.

- Regionen får mulighed for hurtigt at gribe administrativt ind med sanktioner, som lægerne, hvis de er uenige, så kan indbringe i det nye opmands- eller tvistsystem, siger Kent Kristensen.

Læger beklager

De praktiserende lægers formand i region Syddanmark, Birgitte Ries Møller, beklager udsigten til, at samarbejdsudvalgene nu nedlægges.

- Det er det eneste sted, hvor vi i dag har mulighed for at tale direkte med politikerne i regionen, og vi taler jo om mange andre forhold end ydelser og honorarer. Vi har andre samarbejdsfora, men det i forhold til sygehusledelserne og direktionen i regionen, siger hun.

Forslaget har allerede været i høring hos de praktiserende læger, der ikke har udtrykt begejstring for forslaget, men Birgitte Ries Møller erkender også, at det ligger udenfor de praktiserende lægers indflydelse at ændre på regionernes ønske.

13. dec. 2024 kl. 17:01

Nabo til stor brand blev bedt om at pakke taske

LYT
Del
Link
kopieret!

Da Heidi Sohnesen kom hjem fra arbejde, udspillede der sig et drama på nabogrunden. Og der gik ikke længe før hun blev inddraget i dramatikken.

Politiet bankede nemlig på, og bad hende forberede sig på en evakuering, da naboejendommen stod i lys lue.

Årsagen til branden er endnu ukendt. Brandtekniske undersøgelser har været i gang siden slukningsarbejdet blev afsluttet.

Læs også: Se den vilde video: Øjenvidne hørte kraftige knald ved voldsom brand
Gå tilbage Del
12. dec. 2024 kl. 18:58

Se den vilde video: Øjenvidne hørte kraftige knald ved voldsom brand

Den voldsomme brand, der lige nu foregår i et hus med tilstødende værksted i Nørre Aaby på Vestfyn, har bredt sig til et større metalskur, beretter Local Eyes’ fotograf Frants Johannsen, der er til stede ved branden.

- Jeg hørte nogle kraftige knald derinde fra, så jeg går ud fra, at nogle trykflasker er sprængt i luften, siger han til TV 2 Fyn.

Ifølge øjenvidnet “farer brandfolk rundt om bygningen”, og de har lige nu placereret sig i tre stationer, hvor slukningsarbejdet foregår fra.

- Der er to til tre brandbiler ved hver station, siger øjenvidnet og tilføjer, at brandfolkene benytter haver, der støder op til huset og værkstedet, til slukningsarbejdet.

- Vi kæmper

Ifølge øjenvidnet er der stadig synlige flammer ved huset, og han kan se “røg, der vælter op”.

Han påpeger, at brandfolkene ikke bliver færdige med slukningsarbejdet lige foreløbig. De har “meget travlt”.

- Det ligner dog, at de har nogenlunde styr på hovedbygningen, siger øjenvidnet.

Operationschef hos Trekant Brand Erik Eg oplyste tidligere torsdag til TV 2 Fyn, at 28 brandfolk arbejder på stedet, og det gør de endnu, beretter øjenvidnet.

- Herfra, hvor jeg står, kan jeg i hvert fald tælle 12, siger han.

Tre brandbiler, fire tankvogne, en stigevogn, en slangetender og en drone rykkede ud til stedet.

- Vi kæmper for at bevare huset, sagde operationschef Erik Eg. Værkstedet er "mere eller mindre udbrændt", lød det videre.

Ingen personer er kommet til skade ved branden.

Årsagen til branden er endnu ukendt. Når slukningsarbejdet er færdigt, skal brandtekniske undersøgelser forsøge at fastslå årsagen.

Anmeldelsen indkom via 112 klokken 13.58.

Local Eyes
Local Eyes
Local Eyes
Presse-fotos.dk
/
13. dec. 2024 kl. 16:05

Hvert tredje stykke fyrværkeri dumper Sikkerhedsstyrelsens tjek

LYT
Del
Link
kopieret!

Hvert tredje stykke fyrværkeri, som Sikkerhedsstyrelsen har tjekket forud for nytåret, er fejlbehæftet.

Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er alt for mange fejl, som vi finder i vores kontroller, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Nicoline Zederkof Jensen.

Ud af 76 testede produkter har 24 af dem haft så alvorlige fejl, at styrelsen har givet påbud om tilbagetrækning.

Sidste nytårsaften kom 192 personer til skade i forbindelse med fyrværkeri nytårsaften.

34 af de 192 personer fik alvorlige fyrværkeriskader, fremgår det af en opgørelse fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital (OUH).

13. dec. 2024 kl. 14:58
Ole Holbech/Tobias Aas Christensen

Eksklusiv rockerborg sat til salg - nu kan den blive din

LYT
Del
Link
kopieret!

Langelandsvej 24 er en adresse, der for dem, der bare har fulgt en lille smule med i rocker- og bandesituationen på Fyn, vil vække genkendelse.

Beliggende i Nyborgs vestlige industrikvarter, gemmer en 122 kvadratmeter stor villa med tilhørende gildesal sig bag høje stakitter, og udgjorde indtil tidligere i år ét af to tilholdssteder for Hells Angels på Fyn.

Men den 20. juli fik rockerne nok, efter ti måneder med opholdsforbud fra Fyns Politi.

Derfor mødte de op med et sjak flyttefolk og rømmede de lejede lokaler. Nu forsøger udlejeren at komme helt af med ejendommen - og til en ganske favorabel pris for de mange kvadratmeter.

Koster to millioner

Med en salgspris på en million og 995 tusind kroner, kan den tidligere rockerborg og al dens historie blive din helt egen. Det fremgår af et salgsopslag på ejendomsmægleren Estate’s hjemmeside.

Ejendomsmægleren skilter dog ikke med, hvem de tidligere beboere var.

- Du har kort afstand til skole, daginstitutioner og Nyborgs centrum. Samtidig kommer du til at bo i den del af byen, hvor du får allernemmest adgang til motorvejsnettet, lyder det i stedet i annoncen.

Kigger man på billederne tilknyttet salgsannoncen, står det dog hurtigt klart, at ejendommen har været et rent slaraffenland for rockerne.

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

En enorm gildesal på 160 kvadratmeter er indrettet med bar, garderobe, store lædersofaer og et anlæg der ville få naboerne til at brokke sig, hvis ikke ejendommen lå i et industrikvarter.

Sidstnævnte skal man dog ikke bekymre sig om, fremgår det af salgsopstillingen, da lokalet er lydisoleret.

- Hvad der før var rummelig lagerhal, er i dag omdannet til en misundelsesværdig gildesal med egen bar, loungemiljø, garderobe samt stort badeværelse med toiletter og pissoir, står der i beskrivelsen.

Nydeligt bag en hård facade

TV 2 Fyn har været i kontakt med ejendomsmægler Flemming Thomsen, som fortæller at der allerede har været to fremvisninger af ejendommen, efter den har været på markedet i to uger. Flere fremvisninger er planlagt.

Han ønsker dog ikke, at TV 2 Fyn viderebringer billederne af ejendommen indefra, som kan ses i salgsannoncen.

Udvendigt fremstår ejendommen noget rodet og misligholdt. Det er tydeligt, at rockerne ikke er gået op i havearbejde. En rusten olietønde med ordene “Devils Choice Central” indgraveret, vidner om stedets fortid.

Indvendigt er det dog en helt anden historie. Her er det moderne interiør, nye hårde hvidevarer og generelt pæne lokaler det, som karakteriserer bygningen.

Ud over gildesalen hører der en udestue, tre udhuse og en carport med til ejendommen. Det giver 132 kvadratmeter oveni hatten.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her