Aktionsgruppe fandt fredet salamander, men har ikke kontaktet kommunen endnu

I weekenden blev stor vandsalamander fundet nær højhusbyggeri i Strib, men Middelfart Kommune har endnu ikke modtaget en henvendelse fra finderne, der ønsker byggeriet stoppet.

Da støttere til aktionsgruppen “Vi vil ikke have højhuse i Strib” i weekenden fandt tre stor vandsalamandere nær byggegrunden blev endnu en begrundelse for gruppens ønske om at få boligbyggeriet standset tilføjet til listen.

Men sagen er endnu ikke nået videre. 

Natur- og miljøchef i Middelfart Kommune, Hanne Laursen, fortæller, at Middelfart Kommune kun har viden om fundet af det fredede dyr gennem Facebook og medierne. Kommunen har endnu ikke modtaget en henvendelse fra aktionsgruppen om netop dette.

Der bliver tjekket op

I forbindelse med byggeprojektet undersøgte rådgivningsvirksomheden Sweco i juni området blandt andet for de såkaldte Bilag IV-arter - dyrearter EU har vurderet som særligt sårbare og truede.

Her blev stor vandsalamander ikke fundet og samtidig bliver det i rapporten på baggrund af undersøgelsen konkluderet, at området er uegnet levested for den fredede paddeart.

Selvom fundet i weekenden ikke har fået kommunen til at tvivle på kvaliteten af undersøgelsen, skal fundet stadig undersøges:

- Vi tager det selvfølgelig seriøst og ser, om der kan være noget i det eller ej, siger Hanne Laursen.

- Vi er i kontakt med bygherre og Sweco om det, og jeg tænker, at vi kommer til at bede om en udtalelse.

Natur- og miljøchefen fortæller også, at der blev ført tilsyn på byggegrunden torsdag for at sikre, at området, hvor paddearten vil kunne leve, bliver bevaret, hvilket hele tiden har været planen.

Talsmand for aktionsgruppen, Arno Kristiansen, fortæller, at en henvendelse til Middelfart Kommune er under udarbejdelse.
Talsmand for aktionsgruppen, Arno Kristiansen, fortæller, at en henvendelse til Middelfart Kommune er under udarbejdelse.
Foto: Ole Holbech

Ønsker dialog

Hun opfordrer alligevel aktionsgruppen til at tage direkte kontakt til Middelfart Kommune.

- Vi kan ikke vurdere sagen ud fra et opslag på Facebook, siger Hanne Laursen

- Hvis de kontakter os, kommer vi i dialog med dem, og så kan vi svare dem.

Arno Kristiansen, der er talsmand for aktionsgruppen “Vi vil ikke have højhuse i Strib”, fortæller, at gruppen har hyret en advokat, der er i gang med at udarbejde en henvendelse til kommunen om blandt andet fundet af stor vandsalamander. 

Fortsætter efter planen

Selv med en henvendelse forventer natur- og miljøchefen dog ikke, at det vil ændre på planen for byggeriet, som hun kalder for en robust plan, der "ikke sådan bare fejes af banen".

- Selvom det skulle vise sig, at stor vandsalamander er i området, vil det ikke have nogen betydning for byggeriet på grunden.

Årsagen hertil er blandt andet, at byggeplanen ifølge Hanne Laursen bevarer den del af grunden, som er væsentlig for ynglen af stor vandsalamander.

Fakta om stor vandsalamander

Dette synspunkt er Arno Kristiansen ikke enig i. Derfor ser han frem til at aflevere en henvendelse til kommune.

Aktionsgruppen har netop modtaget en kladde til eftersyn fra advokaten, og de forventer at sende den færdige henvendelse til Middelfart Kommune i næste uge.