Lokalt par indstillet til fornem pris: - De er ikke bare købmænd

Købmandsparret Anne og Kent Gregersen fra Haastrup er blevet nomineret til årets Landdistriktspris. Parret er nomineret til prisen, fordi de på mange måder gør en ekstra indsats for at bakke op om lokalsamfundet.

Anne og Kent Gregersen har haft deres købsmandsbutik i Haastrup i over tyve år. En butik, der i mange år har været omdrejningspunktet for den lille by. Nu har parret dog fået en helt ny type anderkendelse.    

De er nemlig blevet nomineret til årets Landdistriktspris. En pris der uddeles af Indenrigsministeriet, og går til en forening, et fællesskab eller en virksomhed, som har har gjort noget særligt for lokalsamfundet.

Købmansparret er blevet nomineret, fordi de går langt ud over, hvad man kan forvente af en købmandsforretning. De henter blandt andet kunder fra de butiksløse nabobyer i bus, så de kan komme til Haastrup.

Men på trods af deres hårde arbejde kom årets nominering alligevel bag på parret.

- Vi blev meget overraskede. Vi har ikke set det komme, og vi vidste faktisk heller ikke helt, hvad det handlede om, indtil vi fik læst lidt og snakket i telefoner. Vi er rigtig stolte. Det er virkelig et dejligt skulderklap, når der er nogen, der tænker på os, siger Anne Gergersen. 

En del af byen

Anne og Kent Gregersen gør dog mere end at hente de ældre og køre dem til Haastrup. I byen er parrets ansigter velkendte. De er nemlig meget involveret i byens liv og foreninger. Ifølge Erik Barslund, der bor i Haastrup, så er parret med i nærmest alt.

-  Det er med i alt, og de gør alt, og vi kan altid stå og snakke med dem. De er alletiders mennesker, så hvis der er nogen, der fortjener prisen, så er det dem, siger han.

Byen vil ikke være det samme uden købmandsparret fortæller de lokale. Ifølge Karen Helene Skotte, der tidligere har arbejdet i parrets købmandsbutik, så er det, de giver til byen, en af grundene til, at hun flyttede tilbage til byen fra København.

- Anne og Kent er ikke bare købmænd. De er en del af fælleskabet. De gør ting som normale købmænd ikke gør, fortæller hun.

En kærlighed til byen

Det er hårdt arbejde at være med i alle de ting, parret deltager i, fortæller Ken Gregersen. Men de har ikke fortrudt at tage så meget for hånden.

- Vi bruger meget tid på det. Men vi elsker det. Vi elsker vores lokalsamfund og vores foreninger, siger Kent Gregersen.

Parret har endnu ikke tænkt på, hvad der skal ske, hvis de vinder prisen, men de kan dog fortælle, at de kommer til at involvere byen, som de altid gør.

- Man vil jo gerne vinde, når man bliver indstille til noget. Men det har vi slet ikke turde tænke på, fordi det er rigtig flot bare at være indstillet. Men selvfølgelig får byen helt klart noget tilbage igen, hvis vi vinder. Så finder vi på noget sjovt, siger Anne Gregersen.

Der er fem finalister til Landdistriktsprisen 2021. Vinderen bliver kåret på mandag i Middelfart.