Spidskandidat lavede klassisk fejl i kamp om attraktiv lygtepæl

Lørdag klokken 12 måtte der sættes valgplakater op. Traditionen tro snød de ivrige plakatopsættere.

Elisabeth Tejlmand kæmper ikke kun for, at blive de Radikales kvinde i borgmesterstolen i Middelfart.

Hun kæmpede lørdag også, for at få en god plads i den måske nok mest eftertragtede lygtepæl i Strib - blandt politikere ofte kaldt totempælen.

Kampen om pladserne var åbenbart så tilspidset op til det officielle startskud for ophængning af valgplakater, at en regulær tyvstart var nødvendigt for spidskandidaten.

Da TV 2 Fyns fotograf ankom til "totempælen" på Strib Landevej kort før halv tolv lørdag formiddag - altså en halv times tid før det var tilladt, at hænge valgplakaterne op - havde de Radikale allerede spændt valgplakater med Elisabeth Tejlmand til pæle langs vejen.

- De var ikke hængt op. De var bare spændt fast, forklarer Elisabeth Tejlmand til TV 2 Fyn.

Og det har hun sådan set ret i. Valgplakaterne var spændt til pælene helt nede ved jorden, og kunne således hurtigt trækkes op. Men indtil klokken tolv ville de således være langt under den tilladte minimums højde for valgplakater i de pågældende lygtepæl.

Hvis jeg havde stået der ...

Da TV 2 Fyn ringer til spidskandidaten sidst på eftermiddagen, for at få en forklaring, nyder hun sammen med sine plakatopsættere velfortjent pizza efter dagens dont.

Hun satte selv plakater op i Brenderup og erkender, at det ikke var helt efter reglerne, det der var sket i Strib. Hun fortæller også, at det ikke var den besked de håndgange folk var blevet sendt afsted med.

- Hvis jeg havde stået der, havde jeg sagt, at de skulle vente til klokken tolv. De vælger så andet, og det er lidt skørt, siger Elisabeth Tejlmand.

Allerede inden kampen om placeringerne i totempælen fløjtes i gang, kan vores udsendte fotograf filme to plakater med Elisabeth Tejlmand der solo hænger i den eftertragtede "totempæl". Og det er helt tydeligt, at i hvert fald den ene af plakaterne før tid hænger ulovligt.

Inderingsministeriets regler foreskriver, at valgplakaterne ikke må opsættes lavere end 2,3 meter direkte over fortov eller cykelsti målt fra nederste kant af valgplakaten.

Men det gør den plakat med Elisabeth Tejlmand, som hænger nederst ,altså ikke. Og da valgplakatkampen er overstået hænger de to Radikale-plakater nederst af i alt otte valgplakater.

- Den skal ned. Hvor der er nogen, der ikke hænger højt nok, så tager vi den ned igen. Alt hvad der hænger forkert, vil blive taget ned igen, slår Elisabeth Tejlmand fast.

Elisabeth er ikke enestående

Med til historien hører også, at De Radikales kamp om totempælen ikke er et enestående tilfælde i lørdagens plakat-kamp.

Således har vi på tv-stationen modtaget flere tip om valgplakater, som tilsyneladende ikke er hængt op efter reglerne på de mange tusind kilometer fynske vejrabatter, rundkørsler, landeveje og gader med mere.

Det er således den fortsatte historie, og nok en af charmerne, ved de danske valg - valgkamp efter valgkamp, år efter år ...

Det siger de ikke helt nemme regler

227685-d28d90b2.jpeg
227685-d28d90b2.jpeg
rv_2
Radikale Venstre
Elisabeth Tejlmand
Født 11/6/1972 - Gift - 2 børn - 5463 Harndrup
Nuværende stilling: Selvstændig kommunikationsrådgiver
Lørdag måtte valgplakaterne til det forestående kommunal- og regionsvalg hænges op. Fotograf og redigering: Amanda Holmgaard Sørensen