Brand i affald på kemikalievirksomhed

Der har torsdag eftermiddag været en mindre brand på virksomheden Fortum - tidligere kendt som Kommunekemi.

Både politi og brandvæsen rykkede torsdag eftermiddag ud til Fortum ved Nyborg på grund af en brand. Virksomheden arbejder med farligt affald. 

Alarmen indløb klokken 13.47 fra virksomheden, der tidligere var kendt som Kommunekemi.

Der var tale om en mindre brand i en såkaldt affaldsgruppe, hvor det farlige affald bliver læsset i, inden det brændes af.


 Det var en mængde bygningsaffald, der gik ild i - konkret var der tale om oliemættede træbrædder. 

-  Vi har brandslukningssystemer installeret, så operatøren udløste vores skumslukningssystem, og samtidig tilkaldte vi Beredskab Fyn. Da de når frem, er der stadig lidt at slukke, så de har været her en time for at være sikre på, at der er helt slukket. Der kan nogen gange være lidt gløder tilbage, fortæller Henrik Hansen, der er miljø- og sikkerhedschef hos Fortum. 

Anlæg i gang igen

Der er ingen mennesker, der er kommet til skade under branden, og man regner heller ikke med materielle skader. 

- Der er lidt oprydningsarbejde. Der ligger stadig noget skum på pladsen, men det er væk i løbet af et par timer. 


Fortum lukkede i en time af for, at lastbiler kunne komme ind på pladsen og aflevere nyt affald, men anlægget er igen oppe at køre, fortæller sikkerhedschefen. 

- Det er noget, vi ser fra tid til anden. Vi undersøger altid årsagerne, for vi vil gerne undgå det, men det er jo forskelligt affald, og det kan være svært at undgå, at det brænder lidt før, det egentlig skulle, siger han. 

Oversigt

    Oversigt