Rolf Sørensen om fynsk Tour-udfordring: - Man kan tabe mere tid på Storebæltsbroen end på en hård bjergetape

Tour de France-rytterne frygter allerede turen over Storebæltsbroen, og det med rette, mener cykelekspert Rolf Sørensen.

Næste år ræser Tour de France-rytterne over Storebæltsbroen på tourens anden etape, og den 17 kilometer lange strækning over bæltet bekymrer allerede flere ryttere.

- De er bange for vinden. Det er der ingen tvivl om. De frygter den, og de frygter den allerede nu, siger TV 2 Sports cykelekspert Rolf Sørensen til TV 2 Fyn.

- Skulle der være rigtig hård sidevind, risikerer de altså at tabe tid, og man kan tabe mere tid på sådan en dag, end man kan på en hård bjergetape, lyder det.

Tour-vinder frygter broen

Torsdag blev den officielle Tour de France-rute offentliggjort i Paris, og den forsvarende dobbelte Tour de France-vinder, Tadej Pogacar, lagde ikke skjul på, at han både frygter og glæder sig til etapen over broen.

Årets Tour 2022 begynder 1. juli i København.
Årets Tour 2022 begynder 1. juli i København.
Foto: Tour de France

- Anden og tredje etape er ret skræmmende med en bro og mulighed for sidevind. Jeg er spændt. Jeg kommer til at blive bange, hvis vi kommer til broen, og jeg ikke er i position. Så vil jeg nok føle skrækken. Men hvis jeg er i front, får jeg adrenalin og spænding i kroppen, siger Tadej Pogacar til TV 2 Sport.

Alligevel håber den danske cykelekspert på blæsevejr.

- Vi håber på en flot sommerdag med masser af vind, for så bliver det et spændende cykelløb at se på, siger Rolf Sørensen.

Tour de France 2022 begynder i København 1. juli.