Ny opgørelse: Fynske betjente er hurtigere end flere kolleger

Fyns Politi er næsten et minut hurtigere fremme end landsgennemsnittet. Det tager i gennemsnit en fynsk patruljebil otte minutter og ti sekunder at komme frem.

Det første halve år i 2021 har Fyns Politi været kaldt ud til slagsmål, igangværende indbrud, røverier, spirituskørsel og husspetakler 622 gange - og i gennemsnit er de fynske betjente nået frem på otte minutter og ti sekunder.

Det er 55 sekunder hurtigere end landsgennemsnittet, og det er 14 sekunder hurtigere end første halve år i 2020.

Det viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.

- Jeg synes, vi leverer en rigtig fin indsats, og vi vil lægge os i selen for at fastholde det tryk, vi har nu, fortæller politiinspektør i Fyns Politi Christian Rasmussen.

Fyns Politi har ikke en specifik målsætning om, hvor korte responstider det ønsker, men målsætningen er i stedet ifølge Christian Rasmussen at "være hurtigt fremme ved borgerne".

Hurtigst fremme er politiet - måske ikke overraskende - i Odense, hvor det i gennemsnit tager seks minutter og ti sekunder at nå frem med blå blink. Undtaget ø-kommunerne Ærø og Langeland er politiet længst tid om at komme frem til Faaborg-Midtfyn Kommune. Her tager det i gennemsnit 16 minutter og 22 sekunder.

På Langeland tager det 19 minutter og 1 sekund, mens det på Ærø har taget 10 minutter og 47 sekunder at nå frem til de tre udrykninger, der har været på øen mellem januar og juni.

Færre udrykninger

I alt har Fyns Politi haft 622 udrykninger i det første halve år af 2021. 

Inden coronaviruspandemien var antallet af udrykninger 757 i samme periode for 2019. Så ligesom, at responstiderne er faldet, er antallet af udrykninger også faldet.

- Nogle af de udrykninger, vi havde før, har vi ikke haft under corona. For eksempel har der været en del mindre vold og overfald i nattelivet. Så vores forventning er, at det vil stige en smule, når vi kommer ind i normaltilstandene igen, siger Christian Rasmussen.

I alt er antallet af udrykninger faldet med 508 i forhold til første halvår af 2020.