Ny opgørelse: Fynske betjente er hurtigere end flere kolleger
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fyns Politi er næsten et minut hurtigere fremme end landsgennemsnittet. Det tager i gennemsnit en fynsk patruljebil otte minutter og ti sekunder at komme frem.
Det første halve år i 2021 har Fyns Politi været kaldt ud til slagsmål, igangværende indbrud, røverier, spirituskørsel og husspetakler 622 gange - og i gennemsnit er de fynske betjente nået frem på otte minutter og ti sekunder.
Det er 55 sekunder hurtigere end landsgennemsnittet, og det er 14 sekunder hurtigere end første halve år i 2020.
Antenneforening i Odense:
- Det ligner systematisk ødelæggelse
Dyrup-Sanderum Antenneforening oplever at konkurrenten TDC ofte laver skader på deres kabelnetværk, når der nedgraves fibernet i deres område.
Intet internet og intet TV.
Det er der ikke mange hustande i Danmark, der lever uden. Men for en antenneforening i Odense har det været næsten hverdag at miste forbindelsen til de to.
Dyrup-Sanderum Antenneforening leverer internet og tv til cirka 4.400 borgere i Odense. Og ifølge foreningen sker det næsten dagligt, at foreningens kabler, der ligger i jorden, bliver gravet over.
Det er TDC, der er ved at lægge fibernet ned i samme område, som foreingen har deres kabler. Et arbejde, der udføres af TDC's underleverandør VIKTECH.
De mange overgravninger har tvunget den lokale forening til at ansætte en ekstra tekniker for at følge med de mange reparationer.
Det er et stort problem. For kablerne skal samles meget præcist af teknikere, ellers virker de ikke optimalt. Og hvis det ikke meldes ind til foreningen, er det svært for dem at opdage det.
- Man kan jo ikke se skaden, før vores kunders net bliver tilpas langsomt, fortæller Henrik Lindholm.
Og det er til stor frustration for foreningen.
- Det ligner systematisk ødelæggelse, konstaterer Henrik Lindholm, der dog indrømmer at han ikke har noget bevis for det.
Ifølge Henrik Lindholm kunne hovedparten af overgravningerne dog være undgået. Han mener ikke, at man er god nok til at følge tegningerne over foreningens kabler, når der bliver gravet.
Brev til kommunen
Det har fået foreningens bestyrelse til at skride til handling. Derfor har Henrik Lindholm skrevet et langt brev til Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.
I brevet beskriver foreningen de omfattende og gentagende skader på deres ejendom og på kommunens fællesarealer. Blandt andet er man utilfreds med den stand, som fortovene bliver efterladt i efter gravearbejdet.
- Målet er at få kommunen til midlertidigt at suspendere gravetilladelsen og indbyde til en fælles snak med TDC, forklarer Henrik Lindholm.
Han er blevet inviteret til et møde med kontorchef for vejmyndigheden Jacob Juhl Harberg senere denne uge om sagen.
Underdirektør i TDC Henrik Leu siger til TV 2 Fyn i et skriftligt svar, at TDC gør deres bedste for at undgå overgravninger i forbindelse med etableringen af ny fiber og afviser, at der ligger bevidste handlinger bag.
Firmaet påpeger, at overgravninger øger deres omkostninger til gravearbejdet, og at man derfor forsyner underleverandører med tegninger af graveområdets ledningsstruktur.
I forbindelse med projektet er der blevet hentet tegninger ind over allerede eksisterende kabler. Men desværre kan der forekomme overgravninger alligevel.
- I visse tilfælde, så er de tegninger dog desværre ikke retvisende, eksempelvis fordi kablerne er etableret for flere år siden, forklarer Henrik Leu.
Det viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.
- Jeg synes, vi leverer en rigtig fin indsats, og vi vil lægge os i selen for at fastholde det tryk, vi har nu, fortæller politiinspektør i Fyns Politi Christian Rasmussen.
Fyns Politi har ikke en specifik målsætning om, hvor korte responstider det ønsker, men målsætningen er i stedet ifølge Christian Rasmussen at "være hurtigt fremme ved borgerne".
Hurtigst fremme er politiet - måske ikke overraskende - i Odense, hvor det i gennemsnit tager seks minutter og ti sekunder at nå frem med blå blink. Undtaget ø-kommunerne Ærø og Langeland er politiet længst tid om at komme frem til Faaborg-Midtfyn Kommune. Her tager det i gennemsnit 16 minutter og 22 sekunder.
På Langeland tager det 19 minutter og 1 sekund, mens det på Ærø har taget 10 minutter og 47 sekunder at nå frem til de tre udrykninger, der har været på øen mellem januar og juni.
Færre udrykninger
I alt har Fyns Politi haft 622 udrykninger i det første halve år af 2021.
17-årig udsat for groft overfald - nu beder politiet om hjælp
En 17-årig dreng blev overfaldet af flere personer i Lærkeparken i Vollsmose i september. Politiet efterlyser nu formodede gerningsmænd med navn og billede.
I september overfaldt flere personer en 17-årig dreng i Lærkeparken i Vollsmose. Den 17-årige pådrog sig flere skader, der dog ikke var af livstruende karakter.
En person er varetægtsfængslet i sagen, og der er foretaget flere anholdelser. Der er dog endnu to mistænkte personer, som politiet ikke har fået fat i.
Derfor beder man offentligheden om hjælp til at finde frem til dem.
Der er tale om personerne Osman Ali Osman og Mohammed Ahmed Hussein.
Osman Ali Osman beskrives som almindelig af bygning, 27 år, 174 centimeter høj og afrikansk udseende.
Mohammed Ahmed Hussein beskrives som afrikansk udseende, 28 år, cirka 190 centimeter høj og kraftig af bygning.
Politiet anmoder om, at man henvender sig, hvis man ved, hvor personerne befinder sig. De mistænkte vurderes ikke at være farlige, men politiet anbefaler, at man ikke tager kontakt, hvis man finder dem, men i stedet ringer 114.
Inden coronaviruspandemien var antallet af udrykninger 757 i samme periode for 2019. Så ligesom, at responstiderne er faldet, er antallet af udrykninger også faldet.
- Nogle af de udrykninger, vi havde før, har vi ikke haft under corona. For eksempel har der været en del mindre vold og overfald i nattelivet. Så vores forventning er, at det vil stige en smule, når vi kommer ind i normaltilstandene igen, siger Christian Rasmussen.
I alt er antallet af udrykninger faldet med 508 i forhold til første halvår af 2020.