Sektion
Miljø
FGA_thumb_template_loerdag

Fyn går Agurk Her er de fem bedste mad-klimaråd: Tre eksperter mødtes i et supermarked med en bunke papirudklip

Spis mindre kød og vær ikke bange for grimme grøntsager. Sådan lyder det fra tre SDU-eksperter, som har fundet frem til de fem bedste mad-klimaråd til fynboerne. Og så skal man ændre sine madvaner i små bidder, for ingen kan vende det hele rundt på én gang.
FGA_thumb_loerdag

Fyn går Agurk Her er Lises simple husmoderkneb til et klimavenligt køkken

Lise Dalsgaard har taget årtier gamle husmoderråd med sig ind i kampen mod madspild. Og selvom det kan virke gammeldags, når hun lister sine rutiner op, så er det både bæredygtigt og klimarigtigt.
FGA_thumb_template_fredag

Fyn går agurk: De har Ærøs svar på Nomas nyttehave: - Der skal ikke gå fabrik i det

Kæresteparret Sune Berthelsen og Marianne Bliesmann vidste intet om at dyrke grøntsager, men nu har de en køkkenhave på mere end 6000 kvadratmeter og leverer råvarer til en række restauranter på Ærø. Køkkenhaven må dog ikke blive en fabrik, og der skal være tid til kvalitet, siger de.
FGA_thumb_torsdag

Fyn går agurk: Afgift truer Lars' økonomi: - Jeg kan ikke både betale og udvikle på klimavenlige tiltag

De seneste år har Lars Iversen investeret i en mere klimavenlig mælkeproduktion. Alligevel vurderer han, at en eventuel CO₂-afgift vil koste ham over tre millioner kroner om året.
FGA_hospital_klimamad_thumb

Fyn går agurk: Er du klar til klimamad, hvis du bliver indlagt?

1.500 patienter får hver dag mad fra storkøkkenet på Nyt OUH. Køkkenpersonalet bruger en række kneb til at lave bæredygtighed mad, undgå madspild og skære ned på kødet - men der er stadig mulighed for en bøf med løg.
FGA_svendborg_thumb

Hoteller fyrer op under klimaet: Grønne tiltag strutter på Fyn

Mindre kød på tallerkenen, genbrug af toiletservietter, grøn beplantning på tagene for at suge CO2 ud af luften. Det er blot nogle af de tiltag fynske hoteller har gang i for at skåne klimaet. Nye tal fra Destination Fyn viser, at 44 procent af de fynske hoteller nu har grønt certifikat.
FGA_thumb_SDU-forsker

Fyn går agurk Er du klar til vandmænd i alkohol og gærede bønner? - Som hjemmekokke skal vi lave nye typer af mad

Vi er nødt til at producere mad på nye måder, mener SDU-forsker, som har udviklet knasende sprøde vandmænd fra Kerteminde Fjord. - Madlavning har altid været kemi, så det handler om at finde ud af, hvordan vi som hjemmekokke kan lave nye typer af mad, siger han.
Grøntsager

Spis sæsonens råvarer: Her er det store overblik over årstidernes frugt og grønt

Forskellige frugter og grøntsager er i sæson på forskellige tidspunkter. Og det har betydning for, hvor meget de belaster klimaet.
FGA_thumb_koekkenhave

Sofie deler ud af sine bedste køkkenhavetips

I sin have har Sofie Monberg prioriteret at tilklistre græsplæne med pallerammer, hvori indholdet servicerer hende med vitaminer året rundt. Og det er en beslutning, der er god for både klimaet og Sofie Monbergs pengepung. For med sin køkkenhave minimerer hun både sit madspild og punger mindre ud, når hun handler. Med få tips kan du her få hjælp til at komme i gang med din egen køkkenhave. Uanset om du har meget eller lidt plads at gøre godt med.
FGA_thumb_energidimmer

Fynske Nature Energy er blandt verdens bedste til at lave madaffald om til grøn energi: Men hvor grøn er gassen egentlig?

Fynske Nature Energy er nogle af verdens bedste til at omdanne madaffald til grøn energi og vil lave biogasanlæg verden over. Men er gassen egentlig så grøn, som den har ry for? Eksperter er uenige.
FGA_thumb_template

Fyn går agurk: Kamelmælk til ministeren: - Det er en stor ære, men jeg forsøger at skære ned på animalske fødevarer

Hvad gør minister for global klimapolitik Dan Jørgensen (S) og klimaminister Lars Aagaard (M) for at spise klimavenligt?
FGA_thumb_aeble

Fyn går agurk: Tonsvis af æbler blev ikke høstet

På grund af stigende energipriser og inflation blev tonsvis af æbler ikke høstet, men fik lov at rådne på træerne.
Se flere