Efter hærværk mod valgplakater: - Jeg har fået lidt ro i maven

Jane Lydia Gulbæk har nu set videoovervågning af det hærværk som natten til søndag blev begået mod hendes nyopsatte valgplakater.

Den socialdemokratiske kandidat ved kommunalvalget i Nordfyns Kommune, Jane Lydia Gulbæk, har mandag fået forskrækkelsen efter weekendens hærværk mod hendes valgplakater lidt på afstand.

- Jeg tager det som drengestreger og ikke personligt. Jeg har fået lidt ro i maven nu, siger Jane Lydia Gulbæk til TV 2 Fyn.

Som alle andre håbefulde kandidater ved det forestående kommunalvalg strøg Jane Lydia Gulbæk ud og hængte valgplakater op, da der blev givet grønt lys lørdag klokken 12.00.

Men søndag morgen opdagede den 43-årige socialdemokrat, at alle hendes valgplakater på strækningen fra Søndersøskolen til Superbrugsen i Søndersø var udsat for hærværk.

Gerningsmænd havde benyttet natten til systematisk, at overmale hendes navn, spraye et sort overskæg eller ganske simpelt at ødelægge plakaterne eller rive dem ned fra lygtepælene.

Frygtede en personlig hetz

Søndag fortalte Jane Lydia Guldbæk, at hun frygtede en personlig hetz, og at det gjorde hende bekymret.

Mandag har hun haft adgang til videoovervågning fra natten til søndag, og her har hun set, at to unge personer står bag mærket.

- Jeg har en anelse om, hvem der har gjort det. Det er ikke nogen jeg kender, det er ikke personer med en tæt relation til mig, siger Jane Lydia Guldbæk og tilføjer:

- Det er to unge gutter fra lokalområdet og politiet skal nu kigge nærmere på videoovervågningsbillederne.

Jane Lydia Guldbæk fortæller desuden, at hun har hængt nye plakater op på den rute, som hærværkspersonerne har taget, og at hun ikke har kunnet konstatere hærværk mod andre af hendes valgplakater.

Sagen blev søndag til politiet.

164978-a2336203.jpeg
164978-a2336203.jpeg
a
Socialdemokratiet
Jane Lydia Gulbæk
Født 7/1/1978 - Enlig - 1 barn - 5471 Søndersø
Nuværende stilling: Kundeservice medarbejder