Sektion
Valg
Media Drop 021221 479 casi

Ærøs kommende borgmester er "den nye dreng i klassen": - Der er et bånd, der binder os sammen

Ærø Kommunes nyvalgte borgmester, Peter Hansted (S), var den eneste af de syv fynske borgmestre til torsdagens debat på Egeskov Slot, der er ny på borgmesterposten.
mulle_sandberg1

SF mister vigtig post efter ballade: - Jeg havde sagt det til partiet

Byrådet i Assens Kommune har tirsdag lavet en ny konstituering. Det sker efter Mogens Mulle Johansen efter 32 år forlod SF.
20211117-010312-L-1000x636we

Borgmester truede med at droppe to nye forvaltninger under langvarigt konstitueringscirkus

Flere kilder med førstehåndsviden fra konstitueringsforhandlingerne i Odense i dagene efter valget fortæller til TV 2 Fyn, at tanken om en rådmandspost til Enhedslisten var så uspiselig for Peter Rahbæk Juel og flere af de øvrige konstitueringspartier, at de overvejede at droppe de to nye forvaltninger.
(0_40) WEB KV21 Assens dagen derpå_clean

Mulle melder sig ud af SF efter 32 år: - Urimeligt, siger ny spydspids

Efter 32 år som SF'er og 28 år som byrådsmedlem for SF i Assens, har Mogens Mulle Johansen valgt at trække sig fra partiet.
(15_49) Odense KONSTITUERING

Konstitueringskaos i Odense: Unik indsigt i dokument afslører Lilleholts krav

Tre dages intensive konstitueringsforhandlinger endte med noget nær status quo i Odense tirsdag aften i denne uge. Så hvorfor tog det så lang tid, og hvad forhandlede politikerne om? TV 2 Fyn har fået et unikt indblik i et af forhandlingsdokumenterne.
VOXPOP

play Vælgere frustreret over krig i blå blok: - Det er en børnehave

Den hårde retorik mellem politikere, som det er tilfældet med Søren Windell (K) og Christoffer Lilleholt (V), falder ikke i god jord hos odenseanerne.
ipiccy_image (17)

Forsker får kritik af topembedsmand efter udtalelser: - Det er ikke, fordi jeg lader mig skræmme

En professors udtalelse om Odense Kommunes nye forvaltninger, fik topembedsmand til at sende kritisk mail. Og det kan være et problem, mener modtageren.
N25 Ulovlige valgplakater+VK Voxpop INGEST.11_57_42_12.Still001

Valgplakater er nu ulovlige: - Vi ved simpelthen ikke, hvor de hænger

Familie og venner hjalp Nicolai Busch Bæhrenz med at hænge valgplakater op. De afveg dog lidt fra den planlagte rute, så nu ved venstremanden ikke helt, hvor hans plakater hænger.
Windell

Eksperter kritiserer K-angreb på Lilleholt: Det er skadelig alderschikane

Angreb på en politikers alder er i samme kategori som et angreb på køn eller etnicitet, siger en forsker. Opfør dig som en rollemodel, lyder budskabet fra en digital rådgiver til Søren Windell.
ipiccy_image (9)

Ministerium afviste kommunens tanker om nye forvaltninger

To rådmænd må ikke deles om én forvaltning. Så klart var svaret fra Indenrigsministeriet, da Odense Kommune spurgte ind til, om det ville være lovligt at lade to rådmænd og to politiske udvalg deles om en forvaltning.
ipiccy_image

play Umoden, klovn, løgner: Åben krig i blå blok i Odense

Konservatives Søren Windell angriber Venstres Christoffer Lilleholt på Facebook. Angrebet kommer efter Lilleholt på tv har sagt, at Konservative har ladet sig betale for, at få nogle ekstra poster i byrådet i Odense.
(16_07) Konstituering Odense onsdag LILLEHOLT INGEST

Hård kritik mod Odenses borgmester: - Han har købt sig til magten på skatteborgernes regning

Christoffer Lilleholt (V) kritiserer borgmester Peter Rahbæk Juel (S) for at oprette to nye forvaltninger i Odense Kommune. Han kalder det for en politisk rævekage. Borgmesteren kalder kritikken en halsløs gerning.
(22_22) INGEST Konstitueringsmøde fortsætter mandag JMAL VOXPOP INTV

Odenseanerne efter rådmandsuro: - Man kan jo tvivle på, om de nu holder aftalen

Sent tirsdag aften blev der præsenteret en ny konstitueringsaftale i Odense efter tre dages uro. Udfaldet blev stort set som på valgnatten, og nu er der usikkerhed om, hvorvidt aftalen nu også holder.
Se flere