Sektion
En fynbo får svar
Min Købmand

gallery Stigende elpriser: Bekymrede borgere kæmper for fællesskabet

Elpriserne er i den seneste tid skudt i vejret. Prognoserne tyder på en fortsat stigning, hvilket især presser de selvejede virksomheder og institutioner.
Letbane

Jens Erik undrer sig: Hvorfor kan jeg ikke købe kontantbillet til letbanen, når det står i loven?

Betalingsloven sikrer mod diskrimination af kontantkunder, der skal kunne betale med mønter og sedler inden for almindelig åbningstid, men der er undtagelser, som letbanen i Odense benytter sig af.
Gerda Madsen

Fynboer får svar: Hvordan hjælper jeg bedst Ukraine?

Gerda Madsen har arbejdet med nødhjælp i 11 år for Røde Kors. Hun svarer her på dine spørgsmål om, hvordan du bedst hjælper Ukraine midt i en krig.
Professor i folkeret Frederik Harhoff, Syddansk Universitet

play Krigens regler overtrædes: Angreb på civile i Ukraine bliver dokumenteret i stor stil

Selvom der findes ældgamle regler for, hvordan soldater skal opføre sig i krig, er virkeligheden, at de langt fra bliver overholdt. Heller ikke i krigen i Ukraine, siger professor i folkeret.
Harhoff med logo

Fynboerne får svar om krigen: - Vinder Putin, må vi forvente en blodig borgerkrig

Professor Frederik Harhoff har som forhenværende dommer ved FN’s Krigsforbryderdomstol beskæftiget sig med folkerettens betydning og ikke mindst brud på folkeretten. Her giver han fynboerne svar på spørgsmål om krigens regler.
Katarzyna med logo

Spørgsmål Den russiske befolkning styres med propaganda

Katarzyna Stoklosa, professor og forsker i grænseforskning på Syddansk Universitet, svarer på dit spørgsmål om krigen og konflikten i Ukraine.
Ekspertpanel Ukraine

Hvad vil du vide om krigen i Ukraine? Eksperter er klar med svar

TV 2 Fyn henter hjælp hos eksperter for at finde svar på dine spørgsmål om krigen i Ukraine og om, hvordan du bedst kan hjælpe ukrainerne.
Bussen kører fra krakow

Fynboer får svar: - Hvad har ukrainerne brug for, når de kommer til Fyn?

TV 2 Fyns udsendte reporter er med ombord på en bus med 20 flygtninge, der lige nu har retning mod Fyn. Flere fynboer står klar med tilbud om husly, men hvordan hjælper de bedst?
Ukraine støtte

play Fynboer får svar: Hvad vil du gerne vide om krigen i Ukraine

Der er krig i Europa, og borgerne i Ukraine er på flugt. Det har udløst mange spørgsmål blandt fynboerne, og vi vil forsøge at hjælpe med at finde svar på jeres spørgsmål.
Henning Rasmussen1

Stem nu: Vær med til at bestemme, hvad politikerne skal diskutere

Skal Langeland forblive en selvstændig kommune, spørger Henning Rasmussen fra Rudkøbing? Han og tæt på 250 andre fynboer er med til at sætte den politiske dagsorden i deres kommune. Du kan stadig nå at få indflydelse.
20200929-170049-A-1920x1281we

Mogens vil have filippinere hertil som sosu'er - dårlig idé, siger fagforbund

Hverken ældrerådmand Søren Windell eller fagforbundet FOA mener, det er en god idé, hvis fremtidens mangel på sosu-assistenter løses ved at få filippinere til landet for at gøre arbejdet.
1505_nye_skraldespande_tip_v.jpg

Fynboer får svar: - Er affaldsspande i plastic en god ide?

Mette J. Pedersen fra Hesselager undrer sig over, om alle de affaldsspande lavet i plastic, man sorterer sit affald i, er en god ide for miljøet.
D3E67F05-7447-4ABF-BE87-68ED30903BAC

Må swingerklub beholde coronapasset? Det handler om sikkerhed, mener Claus

I swingerklubber er kropskontakten tæt, og derfor ser Claus Pieszak gerne, at man her beholder kravet om coronapasset. TV 2 Fyn har undersøgt for ham, om det også er tilladt.
Se flere