Sektion
LETBANEN
Untitled design (2)

Notat afslører: Her er prisen for gratis bus og letbane i Odense

Skulle al kollektiv trafik i Odense være gratis, ville det koste kommunen ekstra 226 mio. kr. årligt. Til gengæld vil det øge passagertallene markant.
25. station

Trods millionunderskud: Borgmester vil frede letbaneopsparing

I 2021 blev der af Folketinget afsat lidt over en halv milliard til mere letbane i Odense. Men den gave kan risikere at bortfalde, alt afhængigt af hvordan Odense Kommune vælger at finansiere underskuddet for driften af Odense Letbane.
(0_36) 124_5489.MXF

Overblik: Det slås Comsa og Odense Letbane om

Samarbejdet mellem Odense Letbane og hovedentreprenøren, spanske Comsa, kører langt fra på skinner. Parterne er endt i en voldgiftssag, hvor Odense Letbane kræver et trecifret millionbeløb fra den spanske virksomhed. Her samler vi i hovedtræk op på de stridspunkter, der ligger bag.
(0_04) 124_5593.MXF

Fejl på fejl: Odense Letbane finder over 2000 fejl og mangler på letbanesystemet

Uoverensstemmelserne mellem Odense Letbane og Comsa har nu ført til en voldgiftssag. En voldgiftssag, i hvilken der vil indgå over 2000 fejl og mangler, som letbanen mener at have fundet på letbanesystemet.
thumb samarbejdet, der kørte af sporet letbane

play Letbaneentreprenør: - Den dårligste erfaring har vi haft med Odense Letbane

Odense Letbane har ikke holdt igen med kritikken af letbanens spanske hovedentreprenør, Comsa. Nu giver Comsas direktør svar på tiltale.
132A3763

Striden fortsætter mellem Comsa og Odense Letbane: - Det er simpelthen usandt

Flere påstande fra letbane-entreprenøren Comsa i en mail til TV 2 Fyn holder ikke vand, lyder det fra Jesper Rasmussen, bestyrelsesformand i Odense Letbane.
(0_30) VO Voldsomme kurveskrig ved Benediktsplads_clean

Forhandlinger brudt sammen: Odense Letbane skal bruge yderligere 32 millioner kroner

Odense Letbane er lige nu i gang med at samle dokumentationen til en voldgiftssag mod entreprenøren Comsa. Sagen står på et trecifret millionkrav fra entreprenøren, som parterne ikke har kunne mødes om i et forlig.
letbanetog nedbrudt

Letbanen får erstatningskrav: Naboer vil have millioner

En gruppe naboer søger nu erstatning for over 14 millioner kroner hos Odense Letbane. Kravet kommer på baggrund af massive støjproblemer.
Thumb_Letbanechauffør

play Se videoen: Letbanechauffører kan blive syge af dårlige bilister

Letbanechaufførerne i Odense er i risiko for at blive syge og stressede af uopmærksomme bilister. Det er især uopmærksomme trafikanter, som de opmærksomme chauffører frygter at støde sammen med.
Se flere